Praying

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Praying (KEiiNO-sang)»)
«Praying»
singel med KEiiNO
FormatDigital nedlastning, strømming
Utgitt21. juni 2019[1]
Innspilt2019
SjangerElektropop, dance, joik
PlateselskapHugoworld AS
Låtskriver(e)Tom Hugo, Fred Buljo, Alexandra Rotan, Henrik Tala, Alexander Olsson og Rüdiger Schramm
Plass i kronologi
«Shallow»
(2019)
«Praying»
(2019)
«Vill ha dig»
(2019)

«Praying» (norsk oversettelse: ber) er en norsk-samisk popsang som ble utgitt 21. juni 2019. Det er den tredje singelen til gruppen KEiiNO, som består av Tom Hugo, Fred-René Buljo og Alexandra Rotan.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Om sangen[rediger | rediger kilde]

Gruppen KEiiNO ble etablert i 2018 i forbindelse med deltakelsen i Melodi Grand Prix 2019. I forkant av konkurransen skrev gruppen flere låter, blant annet da Tom Hugo Hermansen og Alexandra Rotan var på besøk i Fred-René Buljos hjemfylke, Finnmark. Trioen ønsket å lage en lett sommerlåt, men endte i stedet opp med å skrive «Praying», som handler om frykten for å dø.[2] «Men melodien er nå ganske lystig», sa Hermansen i et intervju med VG.[2] Sangen er skrevet og produsert sammen med Henrik Tala, Rüdiger Schramm og Tom Hugos ektemann Alexander Olsson.

Singelen ble utgitt 21. juni 2019, og var den tredje singelutgivelsen til KEiiNO. Debutlåten «Spirit in the Sky» ble utgitt 25. januar, mens oppfølgersingelen «Shallow» kom 26. april samme år.[3][4] Sistnevnte var en coverlåt av hiten til Lady Gaga og Bradley Cooper.

Teksten[rediger | rediger kilde]

Alexandra Rotan har skrevet teksten til «Praying», mens Buljo har laget joiken. Både teksten og joiken har dødsangst som tematikk.[5] «Jeg tror dødsangst er noe man ikke snakker så mye om (…) Jeg tror mange får den tanken iblant at "jeg skal dø en gang", og at det er veldig skremmende», sa Rotan i et intervju med NRK.[5] Sangen er også et oppgjør med det å dømme andre.[5]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Praying – Single». iTunes. Besøkt 24. juni 2019. 
  2. ^ a b «KEiiNO topper VG-lista med Pride». www.vg.no. Besøkt 24. juni 2019. 
  3. ^ «‎Spirit in the Sky - Single by Keiino» (engelsk). Besøkt 24. juni 2019. 
  4. ^ «‎Shallow - Single by Keiino» (engelsk). Besøkt 24. juni 2019. 
  5. ^ a b c Hagen, Knut-Øyvind (21. juni 2019). «KEiiNO ville lage gladlåt – endte med å synge om dødsangst». NRK. Besøkt 24. juni 2019.