Powerpuffjentene – Filmen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Powerpuffjentene - Filmen»)
Powerpuffjentene - Filmen
orig. The Powerpuff Girls Movie
Generell informasjon
GenreDramakomedie, fantasyfilm, barnefilm, science fiction-film, actionfilm
Utgivelsesår2002
NasjonalitetUSA
Lengde72 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiCraig McCracken[1][2][3] Rediger dette på Wikidata
ManusCraig McCracken, Lauren Faust, Charlie Bean, Paul Rudish, Don Shank Rediger dette på Wikidata
Basert på
MusikkJames L. Venable Rediger dette på Wikidata
FotoGenndy Tartakovsky Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
Medvirkendeingen Rediger dette på Wikidata
Stemme­skuespiller(e)Cathy Cavadini,[4] Tara Strong,[4] Elizabeth Daily,[4] Roger L. Jackson,[4] Tom Kane,[4] Tom Kenny,[4] Grey DeLisle, Jeff Bennett, Phil LaMarr, Jennifer Martin Rediger dette på Wikidata
FortellerTom Kenny Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapCartoon Network Studios, Rough Draft Studios Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Warner Bros.
Netflix
Premiere(r)3. juli 2002
Eksterne lenker

Powerpuffjentene – Filmen (originaltittel: The Powerpuff Girls Movie) er en amerikansk tegnefilm fra 2002 basert på TV-serien Powerpuffjentene av Craig McCracken. Handlingen i filmen foregår før handlingen i TV-serien; i filmen fortelles historien om hvordan Blomst, Boble og Belle ble skapt, hvordan de ble superhelter, og hvordan Mojo Jojo ble deres erkefiende.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Filmen hadde premiere på kino i USA den 3. juli 2002 i USA og den 30. august 2002 i Norge. Filmen er den eneste Cartoon Network-baserte filmen som er blitt sendt på kino i Norge.[trenger referanse]

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

På laboratorietsitt skaper Professor Utonium tre jenter med superkrefter, Blomst, Boble og Belle. Jentene klarer nesten å ødelegge hele byen de bor i mens de leker sisten. For å gjøre alt godt igjen søker de hjelp hos sjimpansen Mojo Jojo, uten å vite at han har intensjoner om å ta over verden.

Handling[rediger | rediger kilde]

I Townsville, en by plaget av kriminalitet, blander Professor Utonium sukker, krydder og andre ingredienser i håp om å skape «perfekte små jenter» som kan gjøre byen til et bedre sted. Resultatet blir «kjemikalie X», som eksploderer og gir liv til de tre Powerpuffjentene Blomst, Boble og Belle.

På sin første skoledag lærer jentene å leke sisten. De fortsetter å leke sisten med hverandre i Townsville etter skoletid, og forårsaker så store ødeleggelser at de blir arrestert. De blir reddet av sjimpasen Mojo Jojo, som ble superintelligent i den samme eksplosjonen som skapte jentene.

Jojo vinner jentenes sympati ved å overbevise dem om at han også blir mislikt på grunn av superkreftene sine, og tilbyr å hjelpe dem med å bli likt av byen dersom de hjelper ham med å bygge en maskin som skal forbedre byen. Egentlig lurer han dem til å hjelpe han med å ta over verden.

I skjul planter Jojo små teleporteringsenheter på alle apene i zoologisk haved. Senere bruker Jojo maskinen til å mutere dem og gjøre dem onde. Dagen etter slipper Jojo apene løs på byen, noe som fører til kaos og terrorisering av innbyggere. Jojo offentligjør at Blomst, Boble og Belle hjalp ham med å stelle i stand situasjonen. Når jentene ser hva de har gjort, prøver de å overbevise innbyggere om at det ikke var hensikten demres, men når alle, og til og med professoren begynner å miste tillit til dem, drar de i eksil på en asteroide i det ytre rom. Der begynner Blomst og Belle å krangle og slåss med hverandre. Den ene skylder på den andre for at de lekte sisten og trodde på Mojo Jojo, mens Bubbles sitter og gråter.

Mojo Jojo bekjentgjør intensjonene sine om å ta over verden, men blir frustrert når medhjelperne hans ikke lyder ham og vil ta over verden selv. Etter å ha overhørt et rop om hjelp fra både innbyggerne og Professor Utonium, vender de tilbake til jorden for å redde den, og de innser at de kan bruke superkreftene til å slåss mot apene. Etter at apehæren er bekjempet, infiserer Mojo Jojo seg selv og vokser til et digert monster som overmanner jentene i kamp.

Etter å ha nektet Mojo Jojos tilbud om å samarbeide og ta over verden sammen, klarer jentene å beseire ham. Professoren kommer for å hjelpe jentene med en nyoppfunnet motgift mot kjemikalieJojo har tatt. Apen lander på motgiften og krympes ned til sin vanlige størrelse, mens han ligger på bakken sliten og utslått.

Jentene vurderer å bruke motgiften for å fjerne kreftene sine, fordi de tror at folk vil akseptere dem hvis de er normale, hvorpå innbyggerne i Townsville protesterer mot dette, roser dem for heltemotet deres og beklager feilvurderingen sin. Så spør borgermesteren om jentene kan bruke superkreftene sine til å beskytte byen. Professoren samtykker, Blomst, Boble og Belle er enige om å bruke sine superkrefter for å beskytte byen mot ondskap, og dermed blir Powerpuffjentene til.

Rollefigurer[rediger | rediger kilde]

Blomst[rediger | rediger kilde]

Blomst (engelsk: Blossom) er lederen av Powerpuffjentene, og den mest modne av dem. Hun er modig, smart og pliktoppfyllende, men kan være like naiv som sine søstre. Navnet hennes kommer av at hun snakket trygt og ærlig til Professoren om sin opprinnelse.

Boble[rediger | rediger kilde]

Boble (engelsk. Bubbles) er søt, følsom og den mest naive av de tre jentene. Hun er den som bryr seg mest om at innbyggerne i Townsville skal begynne å akseptere dem for hvem de er.

Belle[rediger | rediger kilde]

Belle (engelsk. Buttercup) er tøff, freidig og har kort lunte. Hun er en optimist. Hun fikk navnet sitt fordi det også begynner med B-, til hennes misnøye.

Professor Utonium[rediger | rediger kilde]

Professor Utonium er jentenes skapere og farsfigur. Han viser mye kjærlighet og omsorg for jentene, og er begeistret for ideen om å bli en forelder. Han har planer om å lære jentene livsvisdom, men setter aldri sin plan ut i praksis.

Mojo Jojo[rediger | rediger kilde]

Mojo Jojo er en sjimpanse med grønn hud og en mutert hjerne. En gang var han Professor Utoniums assistent i laboratoriet. Når jentene kommer over ham i en bakgate, overbeviser han dem om å hjelpe ham med å bygge sitt laboratorium over en vulkan og forteller dem at dette vil føre til at innbyggerne i Townsville liker dem, men han har i realiteten onde hensikter og bruker dem et verktøy til sin egen fordel.

Grønnskallegjengen[rediger | rediger kilde]

(engelsk: The Ganggreen gang) Består av lederen Ace, Billy, Grubber, Snok og Arthur er Grønskallegjenegen, de er en kriminell gjeng som stjeler og utfører diverse kriminalitet i Townsville.

Floke Knoke[rediger | rediger kilde]

(engelsk: Fuzzy Lumpkins) Hillbilly-kriminell som blant annet raner butikker.

Borgermesteren[rediger | rediger kilde]

(engelsk: The Mayor) Borgermesteren i Townsville. Han er svært inkompetent og avhengig av sylteagurker. Han får Professor Utonium arrestert og bragt til politistasjonen etter at jentene ødelegger byen.

Frøken Sara Bellum[rediger | rediger kilde]

(engelsk: Ms. Sara Bellum) Borgermesterens dyktige sekretær, som må ta seg av alt Borgermesteren selv ikke klarer, det vil si det aller meste. I motsetning til borgermesteren oppdager hun kaoset jentene steller i stand og tar umiddelbar aksjon for å løse problemet.

Frøken Fris[rediger | rediger kilde]

(engelsk: Ms. Keane) Læreren på smårollingens barnehage. Hun tar godt imot jentene, og en av de mest aksepterende overfor dem, siden hun aldri bruker sisten episoden som ødela byen mot dem.

Utgivelser i Norge[rediger | rediger kilde]

I Norge ble filmen utgitt på VHS og DVD i 2003, begge med norsk tale.

Den kom også på HBO Max i Norge 14. September 2022, kun med norsk tekst og engelsk tale, men er blitt fjernet derfra siden.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Rolle Engelsk/original stemme Norsk stemme
Blomst Cathy Cavadini Sarah MacDonald Berge
Boble Tara Strong Jorunn Torsheim
Belle Elizabeth Daily Lena Meieran
Professor Utonium Tom Kane Jon Bleiklie Devik
Mojo Jojo Roger L. Jackson Duc Mai-The
Fortelleren Tom Kenny Øyvind B. Lyse
Borgermesteren Tom Kenny Rune Alstedt
Frøken Bellum Jennifer Martin Lena Meieran
Frøken Friis Jennifer Hale Lena Meieran
Mitch Michelson Tom Kenny Lena Meieran
Ace Jeff Bennett Espen Sandvik
Snok Tom Kenny Espen Sandvik
Store Billy Jeff Bennett Øyvind B. Lyse
Arthur Tom Kenny Lena Meieran
Grubber Jeff Bennett [Ingen dialog]
Hacha Chacha Jeff Bennett Christoffer Staib
Blah-Blah Blah-Blah Rob Paulsen Christoffer Staib
Rocko Socko Kevin Michael Richardson Øyvind B. Lyse
Baboon Kabom Jeff Bennett Espen Sandvik
Dudadudadudu Rob Paulsen Espen Sandvik
Ojo Tango Kevin Michael Richardson Håvard Bakke
Hota Wata Rob Paulsen Håvard Bakke
Ka-Ching Ka-Ching Tom Kenny Håvard Bakke
Crucha Muncha Tom Kenny
Wacko Smacko Rob Paulsen
Go-Go Patrol Jeff Bennett
Bonzo Bango Frank Welker
Rolo Ovo Frank Welker
Killa Drilla Rob Paulsen
Dame i dyrehagen Grey DeLisle-Griffin
I.P. Host Phil LaMarr
Lokal reporter Phil LaMarr
Linda Grey DeLisle-Griffin
Liten jente Grey DeLisle-Griffin
Dame i fare Grey DeLisle-Griffin
TV annonserer Jennifer Hale
Tilfeldig jente Jennifer Hale
Tilfeldig mann Rob Paulsen
Gammel Mann Rob Paulsen
Sylteagurkselger ? Espen Sandvik
Nyhetsrapportør Jeff Bennett Håvard Bakke
Bilkræsj tilskuer ? Anders Bye
Diverse aper Frank Welker

Også medvirket: Anders Bye (som diverse)

Floke Knoke dukker også opp i filmen, men snakker ikke

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]