Portal:Videospill/Utvalgt artikkel/6

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Denne ingressen eller dette bildet er del av Portal:Videospill og del av arkivet Portal:Videospill/Utvalgt artikkel For å opprette en ny artikkel i denne serien trykk her.


<< Forrige ingress Neste ingress >>

Watch Dogs (stilisert som WATCH_DOGS) er et videospill i action-eventyrsjangeren med en åpen verden og elementer av snikespill. Spillet er utviklet av av studioet Ubisoft Montreal, og utgitt av Ubisoft. Det ble sluppet 27. mai 2014 for Microsoft Windows, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 og Xbox One, mens en Wii U-versjon forventes utgitt i siste kvartal av 2014. Spillets handling foregår i en fiksjonalisert versjon av Chicago i Illinois, hvor historien følger en hacker og hans streben etter hevn for sin nieses død. Den åpne verdenen lar spilleren bevege seg fritt i Chicago, deriblant sentrum, forsteder, slumområder og landet.

Spillet spilles fra et tredjepersonsperspektiv, og spillet styres til fots eller med kjøretøy. Spilleren kontrollerer figuren Aiden Pearce, som kan hacke seg inn i ctOS, et sentralisert datasystem som styrer den hypertilkoblede byen Chicago. Spilleren kan velge å spille for eller imot loven – som kriminell eller borgerverner. Det er også en online flerspillermodus i spillet, hvor opptil åtte spillere kan samarbeide eller konkurrere på forskjellige måter.

Les mer