Portal:Korea/Utvalgt sted/23

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Denne ingressen eller dette bildet er del av Portal:Korea og del av arkivet Portal:Korea/Utvalgt sted For å opprette en ny artikkel i denne serien trykk her.


<< Forrige ingress Neste ingress >>

Incheon er en storby i Sør-Korea. Byen er landets tredje største etter Seoul og Busan og er landets største havneby på landets vestkyst. Byen er også hjemsted for Sør-Koreas største og en av Asias største flyplasser, Incheon internasjonale lufthavn, noe som gjør byen til landets viktigste transportsenter. Byen har utviklet seg til et internasjonalt finanssenter, særlig rundt det high-tech og futuristiske Songdo International City, som er hjem til landets høyeste bygning, den 305 meter høye Northeast Asia Trade Tower.

Incheon er en del av hovedstadsområdet Sudogwon som utgjøres av Seoul og den omkringliggende provinsen Gyeonggi. Incheons undergrunnsbane og Seouls undergrunnsbane er koblet sammen og bidrar til samarbeid over bygrensene.

Byens stadig større betydning har også trukket til seg flere internasjonale arrangement. I februar 2010 var byen vertskap for G20s finansministermøte, som en del av forbredelsene til G20-toppmøtet i Seoul i november 2010. Byen er også utpekt som arrangørsted for Asialekene 2014.

Les mer