Poltergeist III

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Poltergeist III
Generell informasjon
GenreSkrekkfilm,[1] spøkelsesfilm
Utgivelsesår1988
NasjonalitetUSA
Lengde98 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiGary Sherman[1][2][3]
ManusGary Sherman
TemaOvernaturlig
Produsent(er)Gary Sherman
MusikkJoe Renzetti
SjeffotografAlex Nepomniaschy
Foran kamera
MedvirkendeTom Skerritt,[2] Nancy Allen,[2] Heather O'Rourke,[2] Zelda Rubinstein,[2] Lara Flynn Boyle,[4] Nathan Davis[4]
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger
FilmselskapMetro-Goldwyn-Mayer
Distributør(er)Metro-Goldwyn-Mayer
Netflix
Premiere(r)10. juni 1988 (USA)[5]
15. september 1988 (Tyskland)[6]
Eksterne lenker

Poltergeist III er en amerikansk overnaturlig skrekkfilm fra 1988 regissert av Gary Sherman, som også var med på å skrive manus. Hovedrollene spilles av Tom Skerritt, Nancy Allen og Lara Flynn Boyle. Heather O'Rourke og Zelda Rubinstein gjentok sine roller fra de to forrige Poltergeist-filmene. Dette var O'Rourkes aller siste filmopptreden, og hun døde bare noen få måneder senere.

Handling[rediger | rediger kilde]

Freeling-familien har sendt Carol Anne bort fra hjem-tedet i California for å bo hos Dianes velstående søster Pat og ektemannen hennes Bruce Gardner i Chicago. Carol Anne er blitt fortalt at hun bor her midlertidig for å gå på en spesiell skole for begavede barn med følelsesmessige problemer. Men Pat tror at dette bare er fordi Steven og Diane vil ha Carol Anne ut av hjemmet sitt. Pat og Bruce er uvitende om hendelsene som Freeling-familien gjennomgikk i de to foregående Poltergeist-filmene. Sammen med Donna, Bruces datter fra hans forrige ekteskap, bor de ved John Hancock Center, hvor Bruce også arbeider.

Carol Anne er blitt bedt om å diskutere opplevelsene sine av sin lærer og psykiater, Dr. Seaton, som tror hun sliter med vrangforestillinger. Men den onde ånden til pastor Henry Kane klarer å finne Carol Anne, og bringe ham tilbake fra et limbo han ble sendt til på grunn av sitt forrige møte med henne. Men Dr. Seaton tror ikke på spøkelser, og er kommet til den konklusjon at Carol Anne er et manipulerende barn med evnen til å utføre masse-hypnose, noe som får folk til å tro at de blir angrepet av spøkelser.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b http://www.imdb.com/title/tt0095889/; besøksdato: 1. mai 2016.
  2. ^ a b c d e http://www.adorocinema.com/filmes/filme-46980/; besøksdato: 1. mai 2016.
  3. ^ http://bbfc.co.uk/releases/poltergeist-iii-1970-3; besøksdato: 1. mai 2016.
  4. ^ a b http://www.imdb.com/title/tt0095889/fullcredits; besøksdato: 1. mai 2016.
  5. ^ Internet Movie Database, «Poltergeist III (1988) - Release info - IMDb», verkets språk flere språk, besøkt 13. april 2023[Hentet fra Wikidata]
  6. ^ Lexikon des internationalen Films[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]