Police Quest

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Police Quest
UtviklerSierra On-Line
UtgiverSierra On-Line
PlattformMS-DOS, Amiga, Atari ST, Apple II, Apple IIGS, Apple Macintosh, System 7, Microsoft Windows
Utgivelse1987
SjangerEventyrspill, Strategispill, Simulering

Police Quest og SWAT er en serie videospill produsert av Sierra On-Line mellomm 1987 og 1998. De første tre spillene var eventyrspill laget av ex-politimannen Jim Walls, mens de siste spillene ble laget av Daryl F. Gates, en tidligere sjef for LAPD. SWAT og sanntidsspillet SWAT 2 beholdt navnet Police Quest, og fikk nummer V og VI.

Spill[rediger | rediger kilde]

De første tre ble produsert av Jim Walls og handlet om politimannen Sonny Bonds, en erfaren politimann i byen «Lytton».

Fra 1987 til 1991[rediger | rediger kilde]

I det første spillet, Police Quest: In Pursuit of the Death Angel fra 1987 (gjenutgitt med ny grafikk i 1992), begynner Sonny Bonds i trafikkpolitiet, men en etterforskning av en bilulykke, leder han inn i både en narkotikasak og noe som viser seg å være en drapssak. Spillet legger stor vekt på korrekt prosedyre, og utfordrer spilleren som må finne rett fremgangsmåte.

I det neste spillet Police Quest II: The Vengeance fra 1988 er Sonny Bonds blitt drapsetterforsker, og må beskytte kjæresten sin mens han igjen må spore opp "The Death Angel" som har rømt fra fengselet han ble satt i etter pågripelsen i Police Quest I. Spill nummer to er enda mer opptatt av korrekt prosedyre, og man må også vedlikeholde våpenet sitt for å unngå at det feiler i farlige situasjoner.

I Police Quest III: The Kindred fra 1991 blir Sonny gift, men må håndtere et narkotikakartell som opererer i Lytton samt rykter om en satanistisk kult. Sonny må håndtere en kollega med u-etiske tilbørligheter, og må finne mønstre i kriminaliteten som begås for å komme videre. Dette spillet brukte bare mus slik at man ikke lenger måtte skrive inn hva Sonny skulle gjøre og si. Jim Walls forlot Sierra før spillet var ferdig.

Fra 1991 til 1998[rediger | rediger kilde]

Daryl Gates overtok serien og kom med Police Quest: Open Season (1993), der en ny rollefigur John Carey var drapsetterforsker i Los Angeles i California. Careys venn blir drept, og han må spore opp morderen. Spillet var for et mer voksent publikum, og hat-kriminalitet, ny-nazisme, vold og narkotikamisbruk var elementer i spillet.

I 1995 kom Police Quest: SWAT. Dette spillet brukte forhåndsinnspilte filmsekvenser, og trengte 4 CD-er for å få med all informasjonen. Spillet var ikke et eventyrspill, men forsøkte å være realistisk - noe som ikke ble ansett som en suksess.[1]

Police Quest: SWAT 2 kom i 1998, og der kunne man velge å lede politiets spesialtropp eller du kan lede en paramilitær gruppe som vil "frigjøre" folket fra regjeringens tyrrani.[2]. Spillet var et sanntids-strategispill med kun få elementer av oppgaveløsing, og den klareste referansen til tidligere spill var at Sonny Bonds kan rekrutteres til laget.[3]

Fra 1998 til 2006[rediger | rediger kilde]

SWAT 3: Close Quarters Battle kom i 1999, da med Tammy Dargan ved roret, og med Daryl Gates som konsulent.[4] Dette spillet var et taktisk skytespill basert på en ny motor.

SWAT 4 kom i 2005 og ble utviklet av Irrational Games. Spillet var også et taktisk skytespill, men SWAT4 ble laget med enda en ny motor, denne gang Unreal Engine 2. I 2006 kom utvidelsen SWAT 4: The Stetchkov Syndicate. SWAT 4 fikk gode kritikker [5], men ble det siste i serien.

Gjenoppliving av serien[rediger | rediger kilde]

I juli 2013 forsøkte Jim Walls å gjenopplive serien med Precinct på Kickstarter. Målet var å samle 500 000 dollar, men i august ble prosjektet avsluttet da 1870 personer hadde gitt 85 756 dollar.

I august 2014 gjenopplivet Activision Sierra Entertainment varemerket som eier rettighetene til serien.[6]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]