Playa del Inglés

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Playa del Inglés
Playa del Inglés

Kart over Playa del Inglés

RegionKanariøyene
ProvinsLas Palmas (provins)
KommuneSan Bartolomé de Tirajana
TidssoneVesteuropeisk tid
NettsideNettside

Playa del Inglés
27°45′00″N 15°34′50″V

Playa del Inglés er en by på sørkysten av Gran Canaria. Den utgjør en del av storkommunen San Bartolomé de Tirajana, som for øvrig består av byene San Agustín, San Fernando og Maspalomas. Det egentlige administrasjonsstedet for storkommunen befinner seg i den historiske fjell-landsbyen San Bartolomé de Tirajana, som ligger 23 km inne på øya. Byen har 7515 innbyggere (2013)[1], men med antall turister og dagpendlere vil antallet måtte mangedobles.

Geografi[rediger | rediger kilde]

Playa del Ingles har mange store hoteller og komplekser, som for en stor del ble bygget i 60- og 70-årene. Men store områder er også dominert av lav bebyggelse, med hvite bungalower i spansk stil.

Stranda[rediger | rediger kilde]

Playa des ingles shoppingbeach.jpg
Stranda i Playa del Inglés

Playa del Ingles har en lang sandstrand som strekker seg fra San Agustín til Meloneras i Maspalomas, til sammen nesten 6 km. På det meste av denne strekningen består stranden av gul ørkensand (sanddyner) som over millioner av år er fraktet med vær og vind fra Saharaørkenen i Afrika. Langs hele strekningen fra San Agustín til Playa del Ingles går det en strandpromenade. Fra denne har man en fantastisk utsikt over sanddynene i Maspalomas. En annen viktig faktor for byens suksess som ferieby er det gode klimaet med gjennomsnittlig 320 soldager i året.

Næringsveier[rediger | rediger kilde]

Turistene[rediger | rediger kilde]

Den suverent viktigste næringen i Playa del Ingles er turisme. Byen er et populært feriemål også for nordmenn. Mange har fast bopel her eller bor her i vinterhalvåret. Klart flest turister kommer fra de tyskspråklige landene, men det er også mange briter, irer, nederlendere og fra alle de nordiske landene.

Shopping[rediger | rediger kilde]

I Playa del Ingles ligger butikker og shoppingsentre forholdsvis spredt. Noen av de mest kjente shoppingsentrene er Yumbo, Cita, Kasbach og Metro, som alle har butikker som er innrettet mot turisme. Andre shoppingområder er San Fernando, der lokalebefolkningen stort sett handler og prisene generelt sett er lavere.

Restauranter og natteliv[rediger | rediger kilde]

Playa del Ingles er kjent som disko- og partystedet på Gran Canaria. Langs hovedgaten Avenida de Tirajana er det mange restauranter, barer og kafeer. Ellers finnes det meste av underholdningstilbud på shoppingsentrene, på stranden og ellers spredt omkring i byen.

Kommunikasjoner og transport[rediger | rediger kilde]

Det er flere samferdselsmuligheter i byen. Kollektivrutenettet for buss er godt utbygd og det går buss hvert 20. minutt nordover forbi flyplassen til Las Palmas. Taxi er også lett tilgjengelig, pålitelig og svært rimelig sett med norske øyne. Det finnes også mange leiebil-firmaer i byen. Det er også populært blant turister å leie sykkel for å utforske øya på egen hånd. Playa del Ingles er linket opp mot motorveg sør – autovia GC-1 – som er lagt utenfor byen. Nærmeste flyplass er Gran Canaria internasjonale lufthavn som ligger ca. 30 km nord for byen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]