San Agustín

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
San Agustín
LandSpanias flagg Spania
Kart
San Agustín
27°46′16″N 15°32′43″V

San Agustin er et turiststed på sørkysten av Gran Canaria. Det er sammen med San Fernando, Playa del Inglés og Bahía Feliz del av Maspalomas som ligger i storkommunen San Bartolomé de Tirajana. Stedet ligger øst i Maspalomas, vest for Bahía Feliz, og har vokst helt sammen med nabostedene.

Byggevirksomheten i San Agustin startet i oktober 1962 etter en internasjonal arkitektkonkurranse som den eldste delen av Maspalomas, og stedet er dermed det eldste turistmålet på den sørlige delen av Gran Canaria.[1]

Sammenliknet med Playa del Ingles er San Agustin roligere. Stedet har ingen handlegater, men et stort shoppingsenter og mange restauranter og fornøyelsessteder, det tidligere Casino Tamarindos har imidlertid blitt stengt. Fra San Agustin går en strandpromenade vestover forbi Playa del Inglés til sanddynene i Maspalomas. Samfunnet her har stor svensk tilknytning med mange svenske butikker, barer og restauranter. Her er også den svenske kirken og den svenske skolen.

Bildegalleri[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Grevens livsverk blir bok». dagnatt.com. 2007. Arkivert fra originalen 1. desember 2017. Besøkt 19. november 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]