Maspalomas

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Maspalomas
Maspalomas.jpg
LandSpania Spania
Postnummer35290
Høyde over havet0 meter
NettsideNettside

Maspalomas
27°45′38″N 15°35′10″V

Maspalomas fyr
Sanddynene ved Maspalomas
Morgen i sanddynene

Maspalomas er et bymessig område på sørkysten av Gran Canaria. Den utgjør en del av storkommunen San Bartolomé de Tirajana, som for øvrig består av byene San Agustín, San Fernando de Maspalomas, og Playa del Inglés. Det egentlige administrasjonsstedet for storkommunen befinner seg i fjell-landsbyen San Bartolomé de Tirajana, som ligger 23 km inne på øya (900 moh.). Men på grunn av at veksten i kommunen foregår i de sydlige områdene har man valgt å legge stadig mer av den kommunale forvaltningen og de kommunale kontorene her. Navnet Maspalomas brukes ofte som fellesbetegnelse på de fire byene sør i kommunen.

Sørøstlige del av Maspalomas består av de velkjente sanddynene som delvis er fredet (naturreservat). Midtre og østlige deler består av lave ferieboliger (bungalower), golfbaner, parker og andre areal som er mer eller mindre klare for utbygging. Den nordvestlige del omfatter bydelen Sonnenland, mens søndre del kalles Las Meloneras. Her finnes flere luksushoteller, kasino og flere store kjøpesentre. Av attraksjoner kan nevnes fornøyelsesparken Holiday World og vannparken Aqualand. Meloneras huser også et kulturhus og et kongressenter.

Navnet[rediger | rediger kilde]

Direkte oversatt betyr Maspalomas «flere duer». Imidlertid er navnet en forvanskning av Rodrigo Mas de Palomar, en erobrer fra Mallorca som hadde skaffet seg landområder på sørkysten av Gran Canaria.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «El nombre de Maspalomas». playademaspalomas.com. 2013. Besøkt 30. november 2015. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]