Ash Ketchum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Ash Ketchum
Første opptreden «Pokémon, I Choose You!» (Pokémon! Jeg velger deg!)
Informasjon
Kallenavn Ash
Kjønn Mann
Alder 10
Familie Mor: Delia Ketchum
Stemme Nils-Martin Crawfurd

Ash Ketchum (サトシ Satoshi) er protagonisten i Pokémon-animeen fra den fiktive landsbyen Pallet by. Han er løst basert på den mannlige protagonsiten i Pokémon Red og Blue. Etternavnet «Ketchum» er en parodi av animeens tidligere slagord «Gotta catch 'em all!» (Må fange alle). Den engelske stemmen ble gitt av Veronica Taylor fra 1998 til 2006 og nå av Sarah Natochenny, mens den norske blir gitt av Nils-Martin Crawfurd. Rica Matsumoto står for den japanske stemmen.

Mange fans tror at Ash's far er mannen som brukte Nidorino og Onix i pokemon-kampen Ash så på TV dagen før han fikk Pikachu.

Ash og partneren hans pikachu legger ut på ein reise for å bli pokemon masters (pokemon mestere) først i kanto møter Ash: Misty ei jente som også er gym leder for Cerulean by,s gym og så ein mann Brock ein gym leder for pewter by,s gym, og så i johto fortsetter han med misty og brock, men i Hoenn møter han to pokemon trenere Misty slutter reisen sin men da kommer jo May og Max men Max er enda for liten til å ha ein pokemon så han bare reiser med søstera si, og i sinnoh da slutter may og max på reisen sin, men am møter han Dawn ein pokemon kordinator/trener. i Unova både Dawn og Brock reisen sin men da møter Ash Iris ein dragemester og cilan ein pokemon kjenner og gym trener for Striaton by,s gym. in kalos region slutter både Cilan og Iris på ash sin reise, men da møter han Bonnie ei lita jente, Clemont store broren til Bonnie og så sist men ikkje minst Serena ein gammal venn av Ash.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]