Philip J. Fry

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Philip J. Fry er en fiktiv figur på TV-serien Futurama, med stemmen til Billy West. Navnet ble gitt til minne om den nylig avdøde skuespilleren Phil Hartman som hadde vært med på serieskaper Matt Groenings andre serie The Simpsons. Fry, som han helst kalles, er født i 1974 og har en eldre bror som heter Yancy. Han er oppvokst i New York med en alkoholisert mor, Sherri Fry, en ivrig New York Mets-tilhenger og en far, Yancy Fry Senior, som hadde en nærmest paranoid frykt for et sovjetisk angrep. Faren hans behandlet Fry hardt, for å være sikker på at han ble mest mulig tøff. Fry hadde også en hund som heter Seymour.

I barndommen drev Fry blant annet med break dance, mens hans interesse i ungdommen ser ut til å ha beveget seg mer i retning videospill. Han var også en periode avhengig av Coca-Cola, noe som ga ham tre hjerteinfarkt. Etter å ha droppet ut av Coney Island Community College, tok han seg jobb som pizzabud hos Panucci's Pizza. Nyttårsaften 1999 blir han dumpet av kjæresten Michelle, før han leverer en pizza på en adresse som viser seg å være en spøk. På dette stedet falt han inn i en beholder der han ble frosset ned og først opptint tusen år i fremtiden, i New New York. Han fant ut i en episode, ved hjelp av en maskin professor Farnsworth lagde at dersom han ikke hadde kommet til fremtiden, ville hele universet blitt ødelagt.

Etter ulike viderverdigheter fikk han jobb som bud i Planet Express hos sin tipp-tipp-tipp-tipp-tipp (osv.)-nevø Professor Farnsworth sammen med bestevennen, roboten Bender og den avhoppede byråkraten Leela. Selv om han til tider tenker på den fortiden han mistet, virker Fry stort sett glad for å befinne seg i fremtiden. Fry er en forholdsvis enkel og impulsiv person. Han bor i Benders «skap», som egentlig er et rom, som er en svinesti. Han tenker sjelden veldig langt inn i fremtiden, og har som regel litt vel enkle løsninger på ulike problemer.

Etter en ulykke med en mikrobølgeovn førte til at hele mannskapet og professoren ble kastet tilbake i tid, møter Fry besteforeldrene sine i 1947 i Roswell, New Mexico - rett før Roswell-saken finner sted. Etter å ha innsett at hans egen eksistens avhenger av at besteforeldrene hans får barn sammen, forsøker Fry å beskytte bestefaren sin - blant annet ved å låse ham inn i et forlatt hus i en ørken. Men det viser seg snart at denne bygningen egentlig var et test-område for en atombombe som drepte bestefaren hans. Kort tid senere blir Fry forført av hans egen bestemor Mildred. Men professoren og Leela påpeker at Fry fremdeles er i live etter bestefarens dødsfall, fordi han faktisk hadde blitt sin egen bestefar ved å ha sex sammen med Mildred. Fry kan derfor være far til hans egen far.

Frys kjærlighetsliv er en historie for seg selv. Han har lenge vært håpløst forelsket i Leela, selv om det i siste episode er ting som kan tyde på at hun mykner opp. Han har også hatt en affære med Planet Express-praktikant Amy Wong, med en robot-kopi av Lucy Liu, med en havfrue, med byråkraten Morgan Proctor og med en ikke navngitt kvinne fra 2000-tallet (som han selv aldri opplevde). Eks-kjæresten Michelle drar på et tidspunkt også fremover i tiden, og de har et forhold før hun dumper ham igjen. I tillegg har han vært sammen med sin egen bestemor, han har hatt en «elskovs»-affære med flere enorme store Amasoner, en kvinne av Dr. Zoidbergs rase og en radiatorkvinne fra radiator-planeten.