Hopp til innhold

Bender Bending Rodriguez

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Bender Bending Rodriguez, er en fiktiv robot som forekommer i Matt Groenings animerte TV-serie Futurama. Navnet Bender (på engelsk: bøyer) er samtidig delvis hans yrke, da han i jobber som en som bøyer stålstenger, og delvis et ordspill figuren John Bender i filmen The Breakfast Club fra 1985.

Han ble bygd av Mom's Friendly Robot Company i Tijuana, Mexico cirka år 2998, og er av modellen Bender Unit 22. 1. januar 3000 treffer han tilfeldigvis Philip J. Fry, et pizzabud fra sent på 1900-tallet som frøys ned seg selv på nyttårsaften 1999 og våknet igjen 1 000 år senere. Bender ventet i kø ved en selvmordsautomat på gaten, og planla å ta sitt eget liv etter at han fikk vite at materialet han jobbet med ble brukt til å lage selvmordsautomater. Etter at han traff Fry angret han seg inntil videre, og fikk etter hvert jobb ved Planet Express. I motsetning til de fleste andre roboter, er Bender dødelig, og kan ifølge professor Farnsworths beregninger ha mindre enn én milliard år igjen å leve. På grunn av en produksjonsfeil som gjorde at Bender ikke hadde noen backup-enhet, kan ikke Benders minner overføres eller lastes opp til noen annen robot-kropp. Etter å ha rapportert om denne defekten til produsenten sin, blir Bender nesten drept av en gruppe roboter sendt fra produsenten hans for å eliminere ham - og effektivt fjerne dette defekte produktet fra markedet.

Bender drikker alkohol daglig, ettersom det blir brukt av mange roboter (deriblant Bender) som brensel. Uten alkoholen blir Bender ør, og får skjegg som består av rust. Professor Farnsworth beskriver Bender å være konstruert av en legering av jern og osmium. Bender hater magneter, ettersom magneter forstyrrer ham og får ham til å ukontrollert begynne å synge folkemusikk. Dette får ham også til å avsløre sin hemmelige ambisjon, om å være en folkesanger. Bender har også en nesten patologisk frykt for elektriske boksåpnere på grunn av farens død forårsaket av en boksåpner.

Bender er også fascinert av matlaging, som kokk på Planet Express, selv om han ikke har noen følelser av faktisk smak. Hans tidlige middager var faktisk så forferdelige at selv den alt-etende Dr. Zoidberg ikke kunne spise maten hans. All maten hans inneholder alt for mye salt, og drinkene deres er også mer salt enn drikke. I episoden «The Problem with Popplers» lager Bender middag som ikke består av annet enn kapers og natron, og uttrykker feilaktig sin tro på at mennesker spiser steiner. Men han ser ut til å forbedre ferdighetene sine i løpet av serien, og lager en overdådig kake til Nibblers bursdagsfest.

Bender opptrer også i en episode av The Simpsons, der Bart og Lisa får se inn i sin egen fremtid, samt i The Simpsons Game.

Det er John DiMaggio som har stemmen til Bender.

Autoritetsdata