Dr. Zoidberg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Doctor John Zoidberg er et hummerlignende romvesen fra planeten Decapod 10, i den animerte komedien Futurama.

Han arbeider som lege i firmaet Planet Express. Zoidberg er fattig, og bestandig sulten. Han blir ofte behandlet som et slitsomt husdyr, og blir ofte oppdaget mens han sover eller lignende i en av Professor Farnsworth sine oppfinnelser, og dermed jaget unna med en feiekost. Zoidberg og Hermes oppfører seg som om de er rivaler, mer som en følge av at Hermes misliker Zoidberg enn omvendt. Det er muligens på grunn av dette at Zoidberg er den eneste kjente personen som har mottatt en gave fra julenisseroboten, som har en unormalt høy terskel for å oppfatte at noen har vært snille.

Zoidberg er nevøen til den kjente stum-hologram-film-stjernen Harold Zoid. Zoidberg har også en fetter som heter Zoidfarb. Foreldrene til Zoidberg heter Norm, Sam og Sadie.

Selv om Zoidberg er teknisk sett en lege innen menneskemedisin, er hans kjennskaper til den menneskelige anatomi dårlig, slik at han er kjent for å blande sammen mennesker med andre skapninger, og Fry med en dame eller en robot. Zoidberg blir stadig vekk forvirret av den sære oppførselen til mennesker, slik som skjelett-systemet deres. Når han gjennomfører operasjoner på de ansatte ved Planet Express, gjør han ofte grove feil, slik som å sette på en ekstremitet (fot, hånd osv) på feil sted.

Zoidberg har et høyt ønske om å få oppmerksomhet og venner. Han blir ofte lykkelig ved det minste tegn på at disse ønskene blir oppfylt, men blir nesten bestandig skuffet når det viser seg at de ikke ble oppfylt likevel.

Zoidberg er bestandig offer for spøkene de andre i serien utfører, noe han er alt for oppmerksom på. Noen ganger misforstår han derimot spøker og fornærmelser, og tror at de er komplimenter.

Dr Zoidberg sine matvaner er verd å nevne; han er kjent for å spise stort sett alt som inneholder minst en prosent organisk materiale, og noen ganger mindre. Det meste av mat han spiser, finner han i søppeldunker eller containere.

Zoidbergs rase, Decapodianerne, kommer fra Decapod 10. Dette navnet er en spøk rundt det faktumet at hummer og kreps vitenskapelig er referert til som Decapoda (tifotkrepser). «Unnskyld-dansen» blir brukt av Decapodianerne for å be om tilgivelse. Zoidberg prøvde å lære bort denne dansen til Fry i episoden «X-mas story», men Fry var totalt uinteressert. Hele ansjos-populasjonen forsvant fra jorden rundt den tiden da Decopodianerne først kom dit; og Zoidberg innrømmer i episoden «A Fishful of Dollars» at hans rase spiste det lille antallet som var igjen etter overfiskingen som foregikk i tiden før de kom, og at han selv spiste den aller siste boksen med ansjos i universet.

Zoidberg eide en stund størsteparten av aksjene i Planet Express. Firmaet har veldig dårlig økonomi, og aksjene var en stund nesten verdiløse. Zoidberg fikk fatt på så mange aksjer da han på et tidspunkt trengte store mengder toalettpapir, og Hermes Conrad bare ga ham en mengde aksjer, siden de var verdt mindre enn toalettpapir (dette ble ikke vist på TV). I en episode selger han alle aksjene sine for et smørbrød, men angrer senere på det når aksjeverdien stiger, og han finner ut at smørbrødet er fordervet.

En gang måtte Zoidberg dra til Decapod 10 fordi rasen hans skulle parre. Det skjedde slik at parrene gikk ned i vannet, og hannen overførte hanngeleen sin over til eggene til hunnen. Zoidberg rakk dessverre ikke dette. Men det var bra, for når arten hans har fått geleen i eggene, dør den.

Zoidberg har opptrådt i de fleste episodene, men de som er spesielt sentrert rundt ham er: «Why Must I Be A Crustacean in Love?», «That's Lobstertainment!», og «A Taste of Freedom».

Billy West har stemmen til Dr Zoidberg

Zoidberg sitt største ønske som barn var å bli en stand-up komiker. Nå som voksen er hans største ønske å være en sang og dans mann.


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]