Hopp til innhold

Turanga Leela

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Turanga Leela er en av rollefigurene i animsjonsserien Futurama.

Leelas oppvekst[rediger | rediger kilde]

Hun vokste opp på et barnehjem i utkanten av New New York. Hun ble utsatt for mobbing fra de andre barna fordi, noe som kjennetegner henne best, hun bare hadde et øye. Hun trodde lenge hun var et romvesen som var kommet bort fra foreldrene sine, men i sesong fire av serien kommer det fram at Leela egentlig er datter av to mutanter som lever i kloakken under New York. Hun ble etterlatt ved barnehjemmet fordi foreldrene hennes ikke ville at hun skulle leve et så ydmykende liv som de selv gjorde. Leelas foreldre er med i regelmessige episoder gjennom hele fjerde og femte sesong.

Leela er veldig atletisk, flink i kampsport, og i god fysisk form. Til tross for sin viljesterk natur, er hun ofte bevisst om sitt særegne utseende. Hun velger på et tidspunkt å gjennomføre en medisinsk operasjon for å få to normalt store øyne, selv om hun senere får reservert denne tilstanden. Leelas eneste øye hemmer hennes dybde-oppfatning, og blir noen ganger utnyttet for å skape komiske situasjoner i løpet av serien.

Fakta[rediger | rediger kilde]

Leela er trolig den eneste romvesenet av hennes slag på jorden. I en episode møter hun en som var lik henne. Hun blir forelsket i ham, men han er ikke så snill som Leela hadde trodd. Romvesenet viser seg å være et «transmutasjons-romvesen»

Hun jobbet først som vakt ved et nedfrysningsenter av mennesker. Allerede i den første episoden av Futurama møter vi henne. Hun blir kjent med Philip J. Fry, et null som kommer fra 1990-tallet, men fryser seg ned ved et uhell desember 1999, og våkner i år 2999. Leela, som tok imot Fry da han ble opptint, fant ut han har en gjenlevende slektning, professor Hubert J. Farnsworth. Professoren er 159 år gammel og eier et budfirma, «Planet Express» som forsøker å levere brev eller pakker over hele galaksen. Leela blir kapteinromskipet til firmaet, og blir samtidig kjent med roboten Bender Bending Rodriguez. Leela viser seg å være en dyktig offiser, som ofte må redde sine mindre talentfulle kollegaer fra ulike problemer.

Leela er en ivrig miljø-forkjemper. I en episode blir Leela og mannskapet sendt til Vergon 6, en avisdesliggende planet som snart kollapser på grunn av omfattende gruvedrift. Hennes oppgave er å redde forskjellige dyr på planeten. Men oppdraget lykkes ikke på grunn av et lite dyr som Leela oppdager, men dyret spiser opp alle de andre dyrene. Dette dyret, som Leela gir navnet Nibbler, blir kjæledyret hennes for resten av TV-serien.

  • Alder: ca. 25 år
  • Har bare ett øye
  • Er mutant
  • Har hatt et forhold til Zapp Brannigan, og Philip J. Fry
  • Går alltid med de samme klærne.
Autoritetsdata