Peter Paul Lefevère

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Peter Paul Lefevère
Født30. apr. 1804Rediger på Wikidata
Roeselare
Død4. mars 1869Rediger på Wikidata (64 år)
Detroit
BeskjeftigelseKatolsk prest (1831–), katolsk biskop (1841–) Rediger på Wikidata
Embete
GravlagtHoly Sepulchre Cemetery[1]
Signatur
Peter Paul Lefevères signatur

Peter Paul Lefevère (Lefebre) (født 29. april 1804 i Roeselare i département de la Lys i Flandern i keiserdømmet Frankrike, død 4. mars 1869 i Detroit i Michigan i USA) var en belgisk-amerikansk biskop i USA.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Peter Paul Lefevère var sønn av Charles og Albertine Lefevère. Han ble opprinnelig utdannet ved småseminaret i Roeselare, som ble stengt i 1825 av Vilhelm I av Nederland. Deretter dro han til lazaristenes seminar i Paris.

I 1828 emigrerte til USA og ble uteksaminert fra The Barrens i Perryville i Missouri.

Prest[rediger | rediger kilde]

Biskop Joseph Rosati ordinerte Lefevère til prest den 30. november 1831. Han tjenestegjorde som misjonær i New Madrid og Salt River Township.

Saints Peter and Paul Church i Detroit (1934)

Koadjutorbiskop av Detroit[rediger | rediger kilde]

Pave Gregor XVI utnevnte ham den 23. juni 1841 til koadjutorbiskop av Detroit og titulærbiskop av Zela. Deretter returnerte han til USA og ble ordinert til biskop 21. november 1841 ved Pro Cathedral of Saint John i Philadelphia av Francis Patrick Kenrick, koadjutorbiskop av Philadelphia. Medkonsekratorer var John England, biskop av Charleston, og John Joseph Hughes, koadjutorbiskop av New York.

Ettersom biskopen av Detroit, Friedrich Reese, ikke var i stand til å overta ledelsen av bispedømmet på grunn av depresjon, ledet Lefevère det. Da han ankom Detroit, inkluderte bispedømmet hele Michiganterritoriet. IDette omfatter det som skulle bli delstatene Iowa, Minnesota, Wisconsin og Michigan. I 1843 avstod han en del av bispedømmet til bispedømmet Milwaukee, og i 1853 til det apostoliske vikariatet i Upper Michigan. Til tross for dette steg antallet prester fra 18 til 88.

Han grunnla St. Thomas Seminary. Sammen med Martin John Spalding av Louisville grunnla han American College i Louvain.[2] Han bygde Saints Peter and Paul Cathedral i Detroit, hvor han også er gravlagt. Ettersom biskop Reese overlevde ham, ble han ikke selv biskop av Detroit.[2]

Episkopalgenealogi[rediger | rediger kilde]

Hans episkopalgenealogi er:

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Find a Grave[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Atzert, E.P. (1967). New Catholic Encyclopedia. VIII. New York: McGraw Hill. S. 604
  3. ^ catholic-hierarchy.org elder, lest 5. november 2022

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]