Peter MacNicol

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Peter MacNicol
Peter MacNicol.jpg
Født10. april 1954[1][2][3] (65 år)
Dallas[4]
Utdannet ved University of Minnesota, University of Dallas
Beskjeftigelse
7 oppføringer
Skuespiller[5], TV-regissør[6], manusforfatter[7][8], fjernsynsskuespiller, karakterskuespiller, filmskuespiller, stemmeskuespiller
Nasjonalitet USA
Utmerkelser Screen Actors Guild Award for Outstanding Performance by an Ensemble in a Comedy Series (1999), Primetime Emmy Award for Outstanding Supporting Actor in a Comedy Series (2001), Theatre World Award (1982)[9]
Aktive år1978
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Peter MacNicol (født 10. april 1954 i Dallas i Texas) er en amerikansk skuespiller som er kjent som advokaten John Cage i TV-serien Ally McBeal. Han ble tildelt en Emmy for denne rollen i 2001. Han var med i serien Numb3rs som fysikeren Larry Fleinhardt. Han hadde også en rolle i serien 24 som Tom Lennox.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Peter MacNicol vokste opp i Texas og var den yngste av fem barn. Han begynte å studere på University of Minnesota og spilte samtidig to sesonger på Guthrie Theater. Etter en tid ble han oppdaget av en talentspeider fra New York som ba han flytte til Manhattan. Kort etter dette spilte han i et off-Broadway stykke, Crimes of the Heart. Produksjonen flyttet etter hvert til Broadway, og MacNicol vant Theater World Award. Det var her han ble spurt av en «rolleagent» om han ville komme og lese for sin endelige rolle i filmen Sophie's Choice.

Filmografi (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

skuespillerstubbDenne biografien om en skuespiller er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.