Ally McBeal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ally McBeal
Logo Ally McBeal.svg
Ally McBeal pilot opening title.jpg
Generell informasjon
SjangerDrama/Komedie
Prod.landUSA
Sendeår1997
Sesonger5
Episoder112
Lengde24 min. (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
HovedrolleCalista Flockhart
Medvirkende
Bak kamera
Skaper(e)David E. Kelley
ProdusentMike Listo
TittelmusikkVonda Shepard
KomponistDanny Lux
Prod.selskap20th Century Fox Television
Sending
Periode8. september 199720. mai 2002
TV-kanalFOX
Teknisk informasjon
Bildeformat480i (SDTV)
LydformatStereo
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Ally McBeal er en amerikansk drama- og komiserie som gikk på Fox fra 1997 til 2002. Serien handlet om Ally McBeal, en ung kvinnelig advokat som var ansatt i et advokatfirma i Boston. Rollen som Ally ble spilt av Calista Flockhart. Serien ble skapt av David E. Kelley, som også var produsent sammen med Bill D'Elia. Serien gikk i fem sesonger og det ble laget 112 episoder.

Serien ble i Norge sendt på TV 2.

Handling[rediger | rediger kilde]

Serien, satt ved det fiktive advokat-firmaet Cage & Fish i Boston, begynner med at hovedpersonen Allison Marie McBeal slutter seg til firmaet som eies av hennes tidlige skole-kamerat Richard Fish (spilt av Greg Germann) etter å ha forlatt sin forrige jobb på grunn av seksuell trakassering . Den første dagen hennes blir Ally forferdet over å oppdage at hun skal arbeide sammen med sin tidligere kjæreste Billy Thomas (spilt av Gil Bellows) som hun egentlig aldri har kommet over. For å gjøre ting verre, er Billy nå gift med advokat-kollega Georgia (spilt av Courtney Thorne-Smith) som senere slutter seg til Cage and Fish.

I tillegg til det juridisk dramaet i TV-serien, var hovedfokuset i serien de romantiske og personlige livene til hovedpersonene. Men hendelser som finner sted i rettssaker kan hjelpe karakterene med å ta personlige beslutninger. For eksempel kan et bitter skilsmisse-søksmål fra en klient gi et bakteppe for Allys beslutning om å slå opp med en kjæreste. Cage and Fish (som blir Cage/Fish & McBeal eller til Cage, Fish, & Associates mot slutten av serien) det fiktive advokat-firmaet hvor de fleste karakterene er ansatt, blir avbildet som et svært seksualisert miljø.

En rekke advokater og sekretærer i firmaet har forhold med hverandre, flørter ofte, eller har en tidligere romantisk historie med hverandre. De møter ofte tidligere, eller potensielle romantiske interesser, i rettssalen eller på gaten rett utenfor firmaet deres. Serien inneholder også regelmessige besøk til en lokal pub hvor sangerinne Vonda Shepard regelmessig opptrår (men av og til overleverer mikrofonen til forskjellige karakterer)

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Gjesteskuespillere (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]