Per Kristian Lunden

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Per Kristian Lunden
Født22. juli 1957 (62 år)
Beskjeftigelse Politiker
Nasjonalitet Norge

Per Kristian Lunden (født 22. juli 1957) er norsk politiker (Arbeiderpartiet).

Lunden ble valgt inn som ordfører i Risør kommune i Aust-Agder fra 17. oktober 2011. Han ble valgt i et valgteknisk samarbeid med Rødt og Senterpartiet, mens Knut Henning Thygesen (Rødt) ble varaordfører. Han ble valgt til ordfører uten tidligere å ha vært aktiv i lokalpolitikken. Arbeiderpartiet fikk ved kommunestyrevalget 2011 37,3 prosent oppslutning i kommunen, en framgang på 10,9 prosent i forhold til kommunestyrevalget 2007.

Lunden er utdannet MA i Mass Communications fra University of Leicester, og cand mag i statsvitenskap, sosiologi og massekommunikasjon fra Universitetet i Oslo. Han har vært journalist i Agderposten, Arbeiderbladet (Dagsavisen) og Telemark Arbeiderblad (Telemarksavisa), og daglig leder i kommunikasjonsbyrået Sørvis Kommunikasjon AS. Lunden har videre vært styreleder i Fredskorpset, Internasjonal Reporter og Vennskap Nord/Sør, og arbeidet for Norad i Tanzania. Han har yrkesmessig en bred bistandsfaglig erfaring.

Lunden har vært styreleder i Risør internasjonale fotofestival og tatt initiativ til Risør næringshage og den lokale tenketanken «Risørtanken».