Peppa Gris

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Peppa Gris
orig. Peppa Pig
PeppaPigAldridge2009.jpg
Generell informasjon
SjangerBarneserie, komedie, animasjonsserie
Prod.landStorbritannia
Sesonger9[1]
Episoder279[1]
SpråkEngelsk
Foran kamera
Stemmer avLily Snowden-Fine, Cecily Bloom, Harley Bird, Amelie Bea Smith, Morwenna Banks, Richard Ridings, Alice May, Oliver May, David Graham, John Sparkes
Bak kamera
Skaper(e)Neville Astley, Mark Baker
MusikkJulian Nott
Sending
Periode31. mai 2004
TV-kanalChannel 5, Nick Jr.
Sideforhold16:9
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Peppa Gris (originalnavn: Peppa Pig) er en britisk flash-animert førskoleserie fra 2004, produsert av Astley Baker Davies Limited. Serien har blitt sendt på Nick Jr, NRK og NRK Super i Norge.

Serien ble vist i 180 land i 2010. New Forest i Hampshire har en fornøyelsespark med Peppa Gris som-tema. Showets popularitet har også gitt omfattende produksjon av varer, fra leker, barnebøker, klær, hjemmeinnredning og mer, og har blitt laget av blant andre Lego og Fisher Price. Peppa Pig-merket ble solgt til Hasbro i 2019 for 3,8 milliarder dollar.

Hver episode var omtrent fem minutter lang. Showet dreier seg om Peppa, en antropomorf gris, og hennes familie og venner. Hver av vennene hennes er av forskjellige dyrearter. Peppas venner er på hennes egen alder, og Peppas yngre bror Georges venner er på hans alder. Episodene har en tendens til å inneholde hverdagslige aktiviteter som å leke sammen, svømme, besøke besteforeldre eller søskenbarn, gå på lekeplass eller bruke sykkel.

Karakterene bruker klær, bor i hus og kan kjøre bil, akkurat som mennesker. Men de viser fremdeles enkelte kjennetegn som den dyreartene de var basert på. Peppa og hennes familie snakker ofte engelsk, men bruker også dyrelyder når de snakker. Kanin-familien viser også stor glede for gulrøtter. Kanin og muldvarp-familiene var også de eneste familiene som ikke bodde i menneskelige hus, ettersom de holder til i forskjellige huler i et høydedrag, selv om disse hulene har vinduer, og var innredet på samme måte som de andre familiene i skogen.

Karakterene kan også uttrykke forskjellige følelser som tristhet, glede, irritasjon, eller forvirring. Peppa Gris og hennes familie brukte ikke sikkerhetsbelter i kjøretøyene i de to første sesongene av serien. Etter å ha mottatt en rekke klager, kunngjorde produksjonen av serien at all fremtidig animasjon skal omfatte bilbelte på alle karakterene. Lignende endringer ble også gjort med karakterer som sykler, og begynte å bruke sykkelhjelm.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]