Paul van Dyk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Paul van Dyk
Paul van Dyk.jpg
Født Matthias Paul
16. desember 1971 (45 år)
Eisenhüttenstadt
Nasjonalitet Tyskland
Språk tysk
Utmerkelser Verdienstorden des Landes Berlin
Sjanger Trance

Paul van Dyk

Paul van Dyk (født 16. desember 1971 i Eisenhüttenstadt i Tyskland) er en av verdens ledende[1] musikere, DJer og produsenter innen sjangeren elektronisk dansemusikk.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Paul vokste opp i Øst-Berlin, og hørte på smuglede mixtapes for å holde kontakten med omverdenen, etter hvert begynte han å lage mixer av disse for vennene sine. I 1989, etter Berlinmurens fall, ble Paul enda mer kreativ og bestemte seg for å satse på musikk. Hans første produksjon, i samarbeid med Cosmic Baby, ble utgitt i 1992. I 1993 ble Paul kjent med remixen hans av Humates «Love Stimulation». Paul slapp debutalbumet 45RPM i 1994. De følgende årene tok Paul forskjellige spillejobber hovedsakelig i Nederland, men også flere og flere i utlandet etter hvert som han ble kjent. I 1997 slapp han sitt andre album Sewen ways, som ble en suksess.

Han har i dag sitt eget plateselskap som heter Vandit Records. Paul van Dyk er per 2007 rangert på en fjerdeplass i DJ Magazines kåring av verdens fremste DJ-er, etter å ha toppet listen de to foregående årene.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

musikerstubbDenne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.