Paul van Dyk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Paul van Dyk
Paul van Dyk.jpg
Født Matthias Paul
16. des. 1971
Eisenhüttenstadt
Statsborger i Tyskland
Språk tysk
Utmerkelse Verdienstorden des Landes Berlin

Paul van Dyk

Paul van Dyk (født 16. desember 1971 i Eisenhüttenstadt i Tyskland) er en av verdens ledende[1] musikere, DJer og produsenter innen sjangeren elektronisk dansemusikk.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Paul vokste opp i Øst-Berlin, og hørte på smuglede mixtapes for å holde kontakten med omverdenen, etter hvert begynte han å lage mixer av disse for vennene sine. I 1989, etter Berlinmurens fall, ble Paul enda mer kreativ og bestemte seg for å satse på musikk. Hans første produksjon, i samarbeid med Cosmic Baby, ble utgitt i 1992. I 1993 ble Paul kjent med remixen hans av Humates «Love Stimulation». Paul slapp debutalbumet 45RPM i 1994. De følgende årene tok Paul forskjellige spillejobber hovedsakelig i Nederland, men også flere og flere i utlandet etter hvert som han ble kjent. I 1997 slapp han sitt andre album Sewen ways, som ble en suksess.

Han har i dag sitt eget plateselskap som heter Vandit Records. Paul van Dyk er per 2007 rangert på en fjerdeplass i DJ Magazines kåring av verdens fremste DJ-er, etter å ha toppet listen de to foregående årene.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

musikerstubbDenne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.