Ghost Stories (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ghost Stories
Generell informasjon
SjangerSkrekkfilm
Utgivelsesår2017
Prod.landStorbritannia
Lengde98 minutter. min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJeremy Dyson
ProdusentClaire Jones
ManusforfatterAndy Nyman
MusikkFrank Ilfman
Foran kamera
Hovedrolle(r)Paul Whitehouse
Alex Lawther
Martin Freeman
Annen informasjon
Prod.selskapAltitude Film Entertainment
DistributørLionsgate
Premiere5. oktober 2017 i London
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

Ghost Stories er en britisk skrekkfilm fra 2017, regissert av Jeremy Dyson og Andy Nyman som også skrev manus. Hovedrollene spilles av Paul Whitehouse, Alex Lawther og Martin Freeman.

Filmen hadde premiere under London filmfestival, den 5. oktober 2017, og ble sluppet internasjonalt den 6. april 2018 av film-selskapet Lionsgate.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

I 1979 kastet Philip Goodmans strenge jødiske far søsteren ut av familiens hjem, etter at hun har gått på stevnemøter med en asiatisk mann. Som voksen er Goodman ensom og alene. Men han er også en anerkjent professor og TV-programleder hvis show er viet til å avkrefte personer som påstår at de er klarsynte. Han anser sitt livsverk som å forhindre at menneskers liv blir ødelagt av overtro, slik hans egen familie var. Han mottar en invitasjon til å besøke en kjent paranormal etterforsker fra 1970-tallet, Charles Cameron, som inspirerte Goodman som gutt. Men Cameron har nå vært savnet i flere tiår, og bor nå bor i en campingvogn syk og fattig. Cameron ber ham undersøke tre hendelser angående observasjoner av spøkelser.

Den første saken handler om en nattevakt, Tony Matthews, hvis kone har dødd av kreft. Tony føler seg nå skyldig etter at han sluttet å besøke datteren sin, og blir hjemsøkt av ånden til en ung jente når han var ansatt ved et nå nedlagt mentalsykehus for kvinner. Den andre situasjonen handler om en tenåring, Simon Rifkind, som er besatt av det okkulte - og har et dårlig forhold til foreldrene sine. Bilen hans går i stykker, etter å ha kjørt på en skapning i skogen. Den tredje saken handler om en forretningsmann i byen, Mike Priddle, som blir plaget av en poltergeist når han venter på fødselen til barnet sitt. Hans kones spøkelse skal ha vist seg ham, når hun døde og fødte et (det er underforstått) umenneskelig barn. Plutselig begår finansmannen selvmord, med en hagle.

Goodman vender tilbake til Cameron, som river av en latex-maske over ansiktet hans, og avslører at han egentlig er Priddle. Goodman tror først at han er offer for en forseggjort svindel, men Priddle fører Goodman tilbake i tid - til åstedet for en hendelse fra barndommen, hvor han var vitne til to mobbere som lokker en mentalt funksjonshemmet gutt ned i et avløp. Gutten døde på grunn av et astma-anfall, og Goodman har følt seg skyldig hele livet fordi han aldr klarte å redde offeret. Det råtnende liket av den mobbede gutten dukker opp i paranormale episoder, og plager Goodman.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]