Charlie Higson

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Charlie Higson
Charlie Higson.jpg
Charlie Higson, 2005
Født3. juli 1958
Frome, Somerset
Utdannet ved University of East Anglia, Sevenoaks School
Beskjeftigelse Komiker, skuespiller, forfatter
Nasjonalitet Storbritannia Storbritannia
England England
Språk Engelsk
DebutKing of the Ants (1992)

Charles M. Higson (født 3. juli 1958) er en engelsk skuespiller, komiker og forfatter.

Higson ble født i Frome i Somerset, som den tredje av fire brødre. Han studerte engelsk og amerikansk litteratur ved University of East Anglia, sammen med blant annet Paul Whitehouse, og fullførte studiene der tidlig i 1980-årene. Fra 1980 til 1986 var han vokalist i bandet The Higsons. Deretter jobbet han en tid som bygningsarbeider før han slo seg sammen med Whitehouse som manusforfatter for Harry Enfield for serien Harry Enfield and Chums. I 1994 skapte Higson og Whitehouse TV-serien The Fast Show, som ble en stor suksess gjennom fire sesonger fra 1994 til 2000.

I 2000 og 2001 var han produsent, regissør, manusforfatter og spilte noen roller i Randall & Hopkirk (Deceased). Etter det har han blant annet skrevet og spilt i Swiss ToniBBC Three, en serie som har sitt opphav i en av figurene fra The Fast Show.

I 2004 ble det annonsert at han hadde planer om å skrive en serie romaner om James Bond. De skulle være rettet mot yngre lesere, og handle om Bonds år som skolegutt på Eton. Per 2007 har det kommet ut tre romaner i serien, og to ytterligere titler i serien som kalles «Young Bond» er annonsert.

I 1995 giftet han seg med Victoria L. Fullick og de har tre barn sammen.

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]