Palmer Station

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Palmer Station
Palmer Station i januar 2013.
Palmer Station i januar 2013.
Lokalisering
Sted Anvers Island, Antarktis
Basisdata
Tilhører USA
Åpnet 1968
Sesong Helårs
Bemanning sommer Ca. 40
Bemanning vinter 15-20
Kart
Commons-logo.svg
 Palmer Station på Commons

Palmer Station er en amerikansk forskningsstasjon på Anvers Island i Antarktis. Stasjonen ble tatt i bruk i 1968 og drives av United States Antarctic Program (USAP). Stasjonen er oppkalt etter Nathaniel B. Palmer, som blir ansett for å være den første amerikaner som observerte det antarktiske kontinentet.

Om sommeren bemannes statsjonen av opptil 46 personer, mens mellom 15 og 20 overvintrer. Stasjonen inneholder fasiliteter som laboratorier, helikopterlandingplass og en kai.

Historie[rediger | rediger kilde]

I 1965 ble det oppført en mindre stasjon (Old Palmer) ved siden av British Antarctic Surveys Base N, om lag én kilometer nordvest for den nåværende stasjonen.[1] Old Palmer fungerte som base under byggingen av den nye stasjonen, og senere som nødhytte. Den ble demontert og fjernet som en del av National Science Foundations opprydning på begynnelsen av 1990-tallet.

Forskning[rediger | rediger kilde]

Marinbiologi er det viktigste forskningsfeltet ved Palmer Station. Stasjonen er dessuten utstyrt med måleinstrumenter for seismikk og atmosfæriske undersøkelser. Med forskningsskipet «Laurence M. Gould» gjennomføres det maringeologiske, marinbiologiske og oseanografiske undersøkelser i farvannet utenfor Antarktishalvøya.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]