Pain of Salvation

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Pain of Salvation
Hellfest2017PainOf Salvation 02.jpg
Pain of Salvation på Hellfest i 2017.
OpphavEskilstuna, Sverige, Sverige (1984)
Periode1984−1991 (som Reality)
1991−(som Pain of Salvation)
SjangerThrash metal, heavy metal, Hard rock, speed metal
Aktive år1991
PlateselskapInsideOut Music
Nettstedpainofsalvation.com
Medlemmer
Daniel Gildenlöw
Gustaf Hielm
Léo Margarit
Daniel Karlsson
Johan Hallgren
Tidligere medlemmer
Joakim Strandberg
Mikael Pettersson
Daniel Magdic
Johan Langell
Magnus Johansson
Kristoffer Gildenlöw
Fredrik Hermansson
Simon Andersson
Ragnar Zolberg

Pain of Salvation er et svensk progressiv metal-band. Gruppa ble dannet i 1984 under navnet «Reality», av vokalist, gitarist og låtskriver Daniel Gildenlöw, sammen med gitarist Daniel Magdic.Pain of Salvation ledes av Daniel Gildenlöw. Han er bandets hovedgitarist, låtskriver og hjernen bak bandets albumkonsepter. Bandet har holdt seg til å lage konseptalbum, og tar gjerne for seg de mørkere deler av enkeltmennesket og menneskeheten som en helhet, og engasjerer seg i stor grad i politiske temaer.

Historie[rediger | rediger kilde]

I 1990 følte de to at de daværende bandmedlemmene ikke strakk til i forhold til deres egne ideer for bandet. Den talentfulle trommeslageren Johan Langell og bassisten Gustaf Hielm (Meshuggah) ble nye medlemmer. Året etter byttet bandet navn, og Pain of Salvation så dagens lys. I 1994 forsvant Gustaf Hielm, han ble erstattet av Daniels yngre bror, Kristoffer Gildenlöw. Etter en demo-innspilling i 1996 ble keyboardist Fredrik Hermansson med, og med en endelig besetning ga Pain of Salvation ut debutalbumet Entropia. Etter debutalbumet forsvant Daniel Magdic, og Johan Hallgren ble ny gitarist .

Tidlig i 2006 ble det klart at Kristoffer Gildenlöw forlater bandet. Gildenlöw bor for tiden i Nederland sammen med sin nederlandske kone, noe som gjorde det vanskelig å fortsette samarbeidet. Gruppa ga i 2007 ut albumet Scarsick. Etter utgivelsen begynte bandet å se seg om etter en ny bassist, og Simon Andersson fikk være med som reservebassist på turne i januar og februar 2007. Den 10. mars 2007 ble Andersson offisielt det femte medlemmet i bandet. 29. april 2007 ble det annonsert på bandets hjemmeside at trommeslager Johan Langhell forlater bandet for å bli familiefar på heltid. Langell fullførte 2007-turneen, og på bandets siste konsert i 2007, på Motstøy-festivalen i Notodden, Norge, ble navnet på den nye trommeslageren kunngjort; franske Léo Margarit. Sent i 2008 ble det kunngjort at Simon Andersson forlater bandet, grunnet andre prosjekter.

Bandet gav ut det musikalsk tyngre albumet «Scarsick» i 2007. De videre utgivelsene besto av «Road Salt One» i 2010 og «Road Salt Two» in 2011. Disse to albumene er mer i retning hard rock/ progressive rock. I 2010 deltok Pain of Salvation i den svenske kvalifiseringen til Eurovison, men kom ikke til den internasjonale finalen[1]

Albumet Falling Home fra 2014 er en blanding av nye og gamle låter samt coverlåter. Albumet In the Passing Light of Day ble utgitt i januar 2017. Konseptet og atmosfæren på albumet er nær knyttet opp til Daniel Gildenlöws sykehusopphold og alvorlig sykdom i 2014[2].

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Nåværende medlemmer[rediger | rediger kilde]

Tidligere medlemmer[rediger | rediger kilde]

Utgivelser[3][rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Radio, Sveriges. «Pain of Salvation till Andra chansen - P4 Sörmland». Besøkt 25. september 2017. 
  2. ^ «Pain of Salvation - Biography». Pain of Salvation (engelsk). Arkivert fra originalen 11. august 2017. Besøkt 11. august 2017. 
  3. ^ «Pain of Salvation - Encyclopaedia Metallum: The Metal Archives». www.metal-archives.com. Besøkt 11. august 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]