Camilla Granlien

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Camilla Granlien
Camilla Granlien.jpg
Født1974Rediger på Wikidata
HamarRediger på Wikidata
Beskjeftigelse SangerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
InstrumentVokal

Camilla Granlien (født 3. november 1974Hamar) er en norsk folkesanger og artist.

Granlien har jobbet med band som Skrekk, To cast a shadow, Camilla Granlien Band og som soloutøver. I juni 2004 kom gruppa Skrekk med CD-en Skrekk, utgitt på Grappa/Heilo, og i desember 2005 ga hun ut sin første solo-CD med folkesang fra Gudbrandsdalen kalt Begjær (utgitt på selskapet ta:lik records).

I januar 2008 kom Camilla Granlien Bands CD Jarnnetter (ta:lik records). CD-en fikk terningkast 6 i VG, 5 i Dagbladet og Aftenposten. Tekstene var skrevet av Loms-dikterne Tor Jonsson og Olav Aukrust, og melodiene var tradisjonelle folkeviser og nykomponerte viser av Camilla Granlien og Anders Røine.

I 2010 kom Camilla Granlien og saksofonist Kristin Sevaldsen med plata Aftenstemning (ta:lik records). Tekstene her er dikt av Bjørnstjerne Bjørnson, tonesatt av Camilla Granlien og Kristin Sevaldsen.

I januar 2013 kom plata Songs med gruppa Slagr. Dette er tekster av ulike norske lyrikere, tonesatt av Geirr Tveitt.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Granlien startet sin musikkutdannelse på Stange videregående skole som elbassist. Etter videregående tok hun et år på musikklinja ved Voss folkehøyskole før hun reiste til Rauland og tok folkemusikk storfag og pedagogikkNotodden. Hun tok Kvedarskulen, ved Ole Bull Akademiet/Universitetet i Bergen 1998-2000. I 2003-2005 tok hun en master i tradisjonskunst ved Høgskolen i Telemark, avdeling Rauland.

Camilla Granlien har også jobbet som musikklærer ved folkemusikklinja og musikklinja ved Vinstra vidaregåande skule, vært sanglærer i folkesang ved Norges musikkhøgskole og ved musikklinja på Gjøvik videregående skole.

I dag er hun bosatt på Lillehammer og livnærer seg som frilansmusiker. I tillegg til sangen spiller hun også kontrabass.

Referanser[rediger | rediger kilde]