Camilla Granlien

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Folkesanger Camilla Granlien. Foto: Ingvil Skeie Ljones
Camilla Granlien
Camilla Granlien.jpg
Født1974Rediger på Wikidata
Hamar, Norge
Beskjeftigelse SangerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
InstrumentVokal

Camilla Granlien (født 3. november 1974Hamar) er en norsk folkesanger og artist.

Granlien har jobbet med band som Camilla Granlien Band, Skrekk, To cast a shadow, MjøsFolk og som soloutøver. I juni 2004 kom gruppa Skrekk med CD-en Skrekk, utgitt på Grappa/Heilo, og i desember 2005 ga hun ut sin første solo-CD med folkesang fra Gudbrandsdalen kalt Begjær (utgitt på selskapet ta:lik records).

I januar 2008 kom Camilla Granlien Bands CD Jarnnetter (ta:lik records). CD-en fikk terningkast 6 i VG, 5 i Dagbladet og Aftenposten. Tekstene var skrevet av Loms-dikterne Tor Jonsson og Olav Aukrust, og melodiene var tradisjonelle folkeviser og nykomponerte viser av Camilla Granlien og Anders Røine.

I 2010 kom Camilla Granlien og saksofonist Kristin Sevaldsen med plata Aftenstemning (ta:lik records). Tekstene her er dikt av Bjørnstjerne Bjørnson, tonesatt av Camilla Granlien og Kristin Sevaldsen.

I januar 2013 kom plata Songs med gruppa Slagr. Dette er tekster av ulike norske lyrikere, tonesatt av Geirr Tveitt. Plata fikk gode mottagelser og terningkast 6 i Aftenposten.

I 2015 ga hun ut plata "Kjære vennen min" med musikerne Jo Skaansar på kontrabass og Andreas Utnem på piano. Musikken her er folketoner samlet inn og skrevet ned av Ludvig M. Lindeman på en reise i Gudbrandsdalen i 1864. Musikalsk er dette et møte mellom folkemusikken og jazzen. Plata er utgitt på ta:lik records.

I 2017 kom plata "Dyr og rare kjerringer" med Jo Skaansar på kontrabass og Helge Norbakken på trommer. I tillegg til plata er et aktivitetshefte med oppgaver og tegninger for barn og lekne voksne laget av Åsne Flyen og Camilla Granlien. Sangene er hentet fra den vokale folkemusikken i Gudbrandsdalen og er hovedsaklig barnesanger, regler og viser. Utgitt på ta:lik records.

I 2019 kom plata "Jeg går i tusen tanker" med Jo Skaansar på kontrabass, Andreas Utnem på piano og Helge Norbakken på trommer. Plata består av sanger hentet fra Folkemusikkarkivet på Glomdalsmuseet og er skrevet ned rundt om i Hedmarken fra midten av 1800-tallet til slutten av 1900-tallet. Utgitt på ta:lik records.

I tillegg har Camilla deltatt på flere ulike innspillinger. Musikken kan høres på www.talik.no eller Spotify: https://open.spotify.com/artist/7aWzAB7EVoCco61nGWzjFy?si=v-kmr9ebTXaRJRTgWEUGAQ


Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Granlien startet sin musikkutdannelse på Stange videregående skole som elbassist. Etter videregående tok hun et år på musikklinja ved Voss folkehøyskole før hun reiste til Rauland og tok folkemusikk storfag og pedagogikkNotodden. Hun tok Kvedarskulen, ved Ole Bull Akademiet/Universitetet i Bergen 1998-2000. I 2003-2005 tok hun en master i tradisjonskunst ved Høgskolen i Telemark, avdeling Rauland.

Camilla Granlien har også jobbet som musikklærer ved folkemusikklinja og musikklinja ved Vinstra vidaregåande skule, vært sanglærer i folkesang ved Norges musikkhøgskole og ved musikklinja på Gjøvik videregående skole.

I dag er hun bosatt på Lillehammer og livnærer seg som frilansmusiker. I tillegg til sangen spiller hun også kontrabass, ukulele og gitar. Camilla Granlien jobber med prosjekter inn i skolen, turneer for Den kulturelle skolesekken, Den kulturelle spaserstokken, Den kulturelle bæremeisen (barnehagekonserter), offentlige konserter, låtskriving og ulike samspillsprosjekter mm.

Referanser[rediger | rediger kilde]