Odd Christian Hagen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Odd Christian Hagen
Født22. april 1973 (45 år)
Parti Rødt
Nasjonalitet Norge

Odd Christian Hagen (født 22. april 1973) er en norsk kulturprodusent, regissør, og tekstforfatter fra Gjøvik.

Hagen har en master i kultur og estetikk fra Universitetet i Oslo og er utdannet i manusutvikling ved Dansk Filminstitutt, samt prosjektledelse fra BI. Han tok regiutdannelse ved DSL i London. Han har hatt flere oppsetninger ved norske teatre, bl.a. Det norske teatret, Teatret Vårt samt i London. Han har også arbeidet ved Naionaltheatret og som frilanser. Hagen etablerte oddproductions i 1999.[trenger referanse] Hagen er nå utviklingsrådgiver ved KNUDEN - Kristiansand Kunst og Kulturskole.

Han var kulturredaktør i Kanal 24 2003-2004 og senere utviklingsprodusent i Medieparken AS 2004-2007. Han har siden 1999 drevet sitt eget selskap oddproductions med fokus på kultur/media og teksforfatterarbeid. Hagen har vært tilknyttet HiOF, og i flere år som studieutvikler og høgskolelærer innen medieproduksjon ved NTNU (tidl. HiG).

Som showregissør var han involvert i starten av musikkshowet Sommerslagere på Gjøvik gård, og regisserte i tre år det som nå er landets største sommershow - Urbane Totninger på Kapp med Gustav Nilsen og Paul Håvard Østby (34.000 besøkende 2019), Hakkebakkeskogen på Gjøvik gård og Fredagsrevyen, Bære Bra Biringer og flere større show. Han var også en av satirikerne bak den kontroversielle Frihetsavisen.

Han var styreleder for SK Gjøvik-Lyn 2008-10 og en av initiativtagerne til Gjøvik FF. Han har også hatt verv i Gjøvik HK, og satt i styret i ABATE i flere år.

Ved lokalvalget 2015 var han ordførerkandidat for Rødt, som han har representert i Utvalg for Kultur og Idrett i Gjøvik kommune siden 2011. Hagen ble valgt inn i kommunestyret som en av to representanter fra Rødt og er nestleder i utvalg for Fritid, kultur og tekniske tjenester.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]