Odd Christian Hagen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Odd Christian Hagen
Født22. april 1973 (46 år)
Parti Rødt
Nasjonalitet Norge

Odd Christian Hagen (født 22. april 1973) er en norsk produsent, innovatør, regissør og tekstforfatter fra Gjøvik.

Hagen har en master i kultur og estetikk fra Universitetet i Oslo og er utdannet i manusutvikling ved Dansk Filminstitutt, samt prosjektledelse og en EMBA-programutdanning i nyskaping fra BI. Han tok regiutdannelse ved DSL i London, og satte senere opp Ibsens 'Byggmester Solness' i West End. Han har også hatt regi på flere oppsetninger ved norske teatre, blant annet ved Det norske teatret og Teatret Vårt, samt i London. Hagen har også vært tilknyttet Nationaltheatret og arbeidet som frilanser. Hagen etablerte firmaet oddproductions i 1999.[trenger referanse] Hagen er nå[når?] utviklingsrådgiver ved KNUDEN - Kristiansand Kulturskole.

Han var kulturredaktør i Kanal 24 i perioden 2003-2004, og utviklingsprodusent i Medieparken AS, som co-produserte Switch, og 'Lange Flate Ballær' i årene 2004-2007. Hagen har vært tilknyttet HiOF, og jobbet i flere år som studieutvikler og høgskolelærer innen medieproduksjon der og ved NTNU (tidl. HiG). Fra 2000 til 2010 produserte han i Russland, Norge, Island og Argentina fluefiskefilmserien Ørretboms sammen med André Brun.[trenger referanse]

Som showregissør var han involvert i musikkshowet «Sommerslagere» på Gjøvik gård, og regisserte i tre år sommershowet «Urbane Totninger på Kapp» med Gustav Nilsen og Paul Håvard Østby, stod bak «Hakkebakkeskogen» på Gjøvik gård og «Fredagsrevyen» og «Bære Bra Biringer». Han var også mannen bak terrenghinderløpet 'Totens Tøffeste' og Åsathlon - det første triathlon i regionen.

Hagen var styreleder for SK Gjøvik-Lyn 2008-10 og en av initiativtagerne til Gjøvik FF.[trenger referanse] Han har også hatt verv i Gjøvik HK, og satt i styret i ABATE i flere år.

Ved lokalvalget 2015 var han ordførerkandidat for Rødt, som han har representert i Utvalg for kultur og idrett i Gjøvik kommune siden 2011. Hagen ble valgt inn i kommunestyret[når?] som én av to representanter fra Rødt og er nestleder i utvalg for Fritid, kultur og tekniske tjenester.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]