Isak Anderssen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Isak Anderssen
Født26. mars 1973 (46 år)
Gjøvik
Beskjeftigelse Musiker, komponist
Nasjonalitet Norge
Musikalsk karriere
Instrumentcello

Isak Anderssen (født 26. mars 1973Gjøvik) er en norsk komponist og musiker. Han har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole (19921997), hvor han studerte musikkpedagogikk, cello og komposisjon. Anderssen komponerer musikk til scene- og konsertproduksjoner, og lager også konserter og komposisjonsverksteder for barn og ungdom, ofte i samarbeid med Jon Halvor Bjørnseth fra Drivhuset – stiftelsen for musikalsk verkstedsarbeid. Han er også fast komponist og utøver i scenekunstkompaniet ITS som han driver sammen med Tiril Pharo og Sigrid Edvardsson.

Fellesnevneren for hans utøvende og skapende virksomhet kan sies å være møtet mellom musikkens rene, abstrakte og strukturerte vesen og musikkens evne til å spille på referanser, det konseptuelle og det sentimentale. Han lar seg ofte inspirere av et tilsynelatende enkelt materiale som innehar en kime til mer komplekse bearbeidinger. Anderssen arbeider hovedsakelig med ulike former for elektronisk musikk og utforsker kompositoriske problemstillinger gjennom både gammel og ny teknologi.

Ved siden av en rekke plateutgivelser, opptredener og framføringer i inn- og utland, har han turnert mye med egne produksjoner i regi av Den Kulturelle Skolesekken.

Anderssen har mottatt en rekke stipender, i 2007 blant annet Statens Kunstnerstipend, ettårig arbeidsstipend for yngre kunstnere. Han er medlem av Norsk Komponistforening, Nopa og MFO.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]