Olav Hestenes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Olav Hestenes
Født11. februar 1930[1]Rediger på Wikidata
Død29. november 1996Rediger på Wikidata (66 år)
Søsken Arne HestenesRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Advokat, selvbiografRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Olav Hestenes (født 11. februar 1930 i Tromsø, død 29. november 1996) var en norsk høyesterettsadvokat og kjent som forsvarsadvokat i straffesaker.[2]

Karriere[rediger | rediger kilde]

Han tok juridisk embetseksamen i 1954. I starten av sin karriere var han generalsekretær i Riksmålsforbundet. I 1960 startet han som advokatfullmektig hos høyesterettsadvokat Alf Nordhus.

Olav Hestenes så forsvar av personer som befant seg på «skyggesiden» av norsk samfunn, som en livsoppgave.[trenger referanse] I sin karriere var han forsvarer for over 200 personer som var tiltalt for drap. Foruten straffesaker avspeilte engasjementet seg også i en rekke arbeidsrettssaker for medlemmer av forskjellige forbund tilsluttet LO. Imidlertid var det etter hvert straffesaker som ble hans hovedbeskjeftigelse som advokat.

Olav Hestenes var forsvarer for Fritz Moen i 1981 i saken om mordet på Sigrid Heggheim og var sterkt kritisk til rettens dom. I ettertid, etter at Fritz Moen ble frikjent for begge mordene, har spørsmålene vært reist om hvorfor media ikke reagerte på domsavgjørelsen.

Olav Hestenes var bror til journalist og filmanmelder Arne Hestenes.[3]

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

  • Kamp i sort kappe1990.
  • Underveis med hvite hansker1992.

Referanser[rediger | rediger kilde]