Olav Hestenes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Olav Hestenes
Født11. februar 1930
Død29. november 1996 (66 år)
Søsken Arne Hestenes
Beskjeftigelse Advokat, selvbiograf
Nasjonalitet Norge

Olav Hestenes (født 11. februar 1930 i Tromsø, død 29. november 1996) var en norsk høyesterettsadvokat og kjent som forsvarsadvokat i straffesaker.[1]

Karriere[rediger | rediger kilde]

Han tok juridisk embetseksamen i 1954. I starten av sin karriere var han generalsekretær i Riksmålsforbundet. I 1960 startet han som advokatfullmektig hos høyesterettsadvokat Alf Nordhus.

Olav Hestenes så forsvar av personer som befant seg på «skyggesiden» av norsk samfunn, som en livsoppgave.[trenger referanse] I sin karriere var han forsvarer for over 200 personer som var tiltalt for drap. Foruten straffesaker avspeilte engasjementet seg også i en rekke arbeidsrettssaker for medlemmer av forskjellige forbund tilsluttet LO. Imidlertid var det etter hvert straffesaker som ble hans hovedbeskjeftigelse som advokat.

Olav Hestenes var forsvarer for Fritz Moen i 1981 i saken om mordet på Sigrid Heggheim og var sterkt kritisk til rettens dom. I ettertid, etter at Fritz Moen ble frikjent for begge mordene, har spørsmålene vært reist om hvorfor media ikke reagerte på domsavgjørelsen.

Olav Hestenes var bror til journalist og filmanmelder Arne Hestenes.[2]

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

  • Kamp i sort kappe1990.
  • Underveis med hvite hansker1992.

Referanser[rediger | rediger kilde]