Hopp til innhold

Odenwald

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Odenwald
Katzenbuckel, det høyeste fjellet i Odenwald
Geografi
Hører tilMittelgebirge
LandTysklands flagg Tyskland
Høyeste punkt
NavnKatzenbuckel
Høyde626 moh.
Beliggenhet
Odenwald
Kart som viser Odenwald i Tyskland

Odenwald er et fjellområde sør i Hessen og nord i Bayern og Baden-Württemberg i Tyskland. Navnet kan ha sitt opphav som Odins WaldOdins skog»), men «Odes' skog» er sannsynligvis riktigere.

Odenwald grenser til elven Neckar i sør og til elven Main i øst og heller slakt mot nord og vest. Den høyaste toppen er Katzenbuckel på 626 moh. Odenwald er et friluftsted for innbyggere i Mannheim og Frankfurt, og er kjent for den rene luften. Det har tidligere vært etne helsesanatorium her av nettopp den grunn. I skogene kan man finne blåbær, jordbær og sopp.

Det finnes flere vakre landsbyer i området, som Weinheim ved Bergstraße og Michelstadt sentralt i Odenwald. Her finner man brosteinsbelagte gater og arkitektur fra middelalderen. Området har relativt få turister, men byspredning og forurensning har blitt et økende problem i utkanten av området.

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • Schmitthenner, Adolf (1999, første gang utgitt 1927). Das deutsche Herz. Hirschhorn: Stadt Hirschhorn. ISBN 3-927409-00-6.  Sjekk datoverdier i |dato= (hjelp)
  • Bergengrün, Werner (2002, første gang utgitt 1908). Das Buch Rodenstein. Frankfurt am Main: Insel. ISBN 3-927409-00-6.  Sjekk datoverdier i |dato= (hjelp)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]