Notting Hill (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Notting Hill
orig. Notting Hill
Generell informasjon
SjangerRomantisk komedie
Utgivelsesår13. mai 1999 USA
21. mai 1999 Storbritannia
6. august 1999 Norge
Prod.landStorbritannia
Lengde124 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiRoger Michell
ProdusentDuncan Kenworthy
ManusforfatterRichard Curtis
MusikkTrevor Jones
SjeffotografMichael Coulter
Foran kamera
MedvirkendeJulia Roberts
Hugh Grant
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Prod.selskapWorking Title Films
MCA/Universal
Eksterne lenker

Notting Hill er en romantisk komedie som har handlingen lagt til Notting Hill i London. Filmen er skrevet av Richard Curtis, som bl.a. skrev Fire bryllup og en gravferd. Fra denne filmen fikk han med seg hovedrolleinnhaver Hugh Grant og produsent Duncan Kenworthy samt fler av de samme produksjonsmedarbeiderne.

Filmen ble en suksess på begge sider av Atlanteren, og den spilte inn over 785 millioner i USA og 355 millioner i Storbritannia. Budsjettet var på rundt 280 millioner.

Handling[rediger | rediger kilde]

William Thacker eier en bokhandel i Notting Hill. Han har ikke kommet seg over skilsmissen fra sin tidligere kone, og bor for tiden sammen med Spike, en eksentrisk waliser.

En dag kommer den amerikanske filmstjernen Anna Scott innom bokhandelen. Kort tid etter besøket støter de på hverandre på gaten og William søler juice over Anna. Han tilbyr henne å skifte i leiligheten hans, og det blir starten på et komplisert forhold. Først kommer Annas amerikanske kjæreste i veien, og etter at Spike har vært litt løsmunnet på den lokale puben blir paret omringet av reportere etter deres første natt sammen. Anna forlater William i sinne, og Willam bestemmer seg for å komme seg videre. I løpet av det neste året gjør vennene hans tapre forsøk på å koble han sammen med andre kvinner.

Etter et år kommer Anna tilbake til London, og prøver å vekke forholdet til live. Men William avviser henne, for så å innse at Anna er sjelevennen hans. Etter en jakt på Anna gjennom London, finner han henne på hennes siste pressekonferanse før hun drar tilbake til USA og lykkes med å be om en sjanse til.

Roller[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]