Norske Kunsthåndverkere

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Norske Kunsthåndverkere
Org.formForening/lag/innretning
Org.nummer971278153
Stiftet1975
LandNorge
HovedkontorOslo
Medlemmer980 (2021)[1]
Nettstednorskekunsthandverkere.no (no)

Norske Kunsthåndverkere (NK) er en landsomfattende organisasjon opprettet i 1975 for profesjonelle utøvere av faget kunsthåndverk. Driften sikres gjennom midler over statsbudsjettet, og medlemskontingenten. NK driver både kunstpolitikk og kunstformidling. Organisasjonen ivaretar medlemmenes juridiske og økonomiske interesser, og målet er at medlemmene kan ha en karriere som kunstner med kunsthåndverk som levebrød.

Organisasjonen har i dag medlemmer innen faggruppene keramikk, tekstil, metall, tre, glass og lær. Medlemmene har utdanning fra en av landets kunsthøgskoler eller tilsvarende utdanning fra utlandet. Kunststudenter kan også bli medlem.

NK er delt inn i 7 regioner, med eget styre og regionleder. Organisasjonen initierer, administrerer og støtter utstillingsprosjekter, seminarer, workshops osv. både i Norge og utlandet. Det er opprettet en egen virksomhet for utlandsformidling, Norwegian Crafts.

NK har siden opprettelsen produsert den årlige juryerte mønstringen Årsutstillingen. NK gir også ut tidsskriftet Kunsthåndverk og har etablert galleriene Format i Oslo (1991) og KRAFT i Bergen (1997).

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Organisasjon». Norske Kunsthåndverkere. 18. juni 2021. Besøkt 24. juni 2021. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]