Hopp til innhold

Nintendo DSi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Nintendo DSi
ProdusentNintendo
ProduktserieNintendo DS
TypeHåndholdt spillkonsoll
GenerasjonSyvende
UtgittJP 1. november 2008
NA 5. april 2009
EU 3. april 2009
AU 2. april 2009
MediumDS-kort
Eksemplarer1,28 millioner
ToppspillNintendogs
ForgjengerNintendo DS/Lite (samme serie)
EtterfølgerNintendo DSi XL (samme serie)
Nintendo 3DS (arvtaker)

Nintendo DSi er den tredje versjonen av Nintendo DS. Den ble først annonsert under Nintendo Conference den 2. oktober 2008 i Tokyo, Japan. Den ble tilgjengelig først i Japan og ble utgitt i Australia den 2. april 2009, i Europa den 3. april og i Nord-Amerika den 5. april 2009. Nintendo har også fjernet GBA bakoverkompatibilitet, som betyr at den kan ikke spille GBA spill på DSi. Tegnet «i» i DSi er symbolsk for de to kameraene som representerer et «øye» og emnet «jeg» og sin personlige individualitet. Konsollen offisielle slagord er «Hva vil du og jeg gjøre?». Nintendo DSi er en del av Nintendo DS-familien.

Spesifikasjoner[rediger | rediger kilde]

Nintendo DSi er cirka 12 % tynnere (2,6 mm) enn Nintendo DS Lite. Den nye håndholdte maskinen har to 0.3 megapiksels digitalkameraer, ett på det interne hengslene pekte mot brukeren og den andre i det ytre skallet. Den har også større skjerm (3,25 tommer, i stedet for tidligere 3 tommer) og bedre høyttalere. Strømbryteren har blitt erstattet med en strømknapp, som den opprinnelige DSen hadde, men nå plassert ved siden av den nederste venstre halvdel på berøringsskjermen. DSi har fem forskjellige lysstyrkeinnstillinger, i forhold til DS Lite, som bare hadde fire, men batterilevetiden er redusert til 14 timer på laveste lysstyrkeinnstillingen i forhold til 19 timer på sin forgjenger. Det innebygde oppladbare batteriet kan fortsatt bli erstattet av brukerens eget batteri ved slutten av sin levetid på (vanligvis) flere hundre kostnad / utslipp sykluser.

Et nytt spor for Secure Digital-kort brukes til ekstern lagring av bilder og kan også brukes som lagringsplass for nedlastet programvare og avspilling av AAC-lyd. Sporet for å sette inn GBA-spill er nå borte, dermed fjernes konsollens bakoverkompatibilitet og dens kompatibilitet med tilbehør som krever GBA-sporet, som Nintendo DS Rumble Pak; samt Guitar Hero: On Tour, og Guitar Hero: On Tour Decades grep, som kreves for disse spillene. Fjerning av bakoverkompatibilitet forhindrer også at spill som Pokémon Diamond og Pearl får tilgang til lagrede data lagret på GBA-spill. DSi har 256 MB internt flashminne. Bilder tatt ved hjelp av DSi kan synkroniseres til Nintendo Wiis Photo Channel. Alle eksisterende flashkort til Nintendo DS og DS Lite er inkompatible med DSi, men DSi kompatibel flashcards blir nå produsert – det første ble opprettet av Acekard. Enten de er låst ute av fremtidige hardwareoppdateringer fortsatt å bli sett.

Det har blitt rapportert at DSi bruker regionslås for DSi-spesifikk programvare, siden det gir Internett-tjenester skreddersydd individuelt for hver region, men DSi selv ikke har regionen låst, så Nintendo DS spill fra alle regioner kan spilles. I tillegg har DSi brukervurderingbasert Foreldrekontroll, som varierer fra land til land. WPA og WPA2-støtte er ikke baklengs kompatibel med originale DS spill. Bare DSi tjenester kan bruke WPA.

DSi Shop[rediger | rediger kilde]

Nintendo DSi er i stand til å koble til en elektronisk butikk som ligner på Wii Shop Channel, kalt DSi Shop. Her brukes Nintendo Points (tidligere kjent som Wii Points), brukere vil kunne laste ned DSiWare spill og programmer til det interne minnet eller på SD-kortet i brukerens DSi systemet. Hver DSi som har tilgang til DSi Shop før mars 2010 vil motta 1000 Nintendo Points. Programmene vil enten være gratis eller koste 200, 500 eller 800 + (merket med en «Premium» tag) Nintendo Points.

DSi Shop ble lansert med DSi Browser, en nettleser som gjøres tilgjengelig for gratis nedlasting.

Lansering[rediger | rediger kilde]

Nintendo DSi XL

Systemet ble først utgitt i Japan 1. november 2008 for ¥ 18,900 inklusiv moms, rundt 192 amerikanske dollar, i matt sort og matt hvit. I Japan hadde Nintendo produsert 200 000 DSi-maskiner for lanseringen, og i løpet av sine første to dager i salg hadde DSi solgt 170 779 enheter ifølge Enterbrain; eller 171 925 enheter ifølge Media Create. I sin første måned i salg, solgte DSi 535 379 enheter i Japan, ifølge Enterbrain; sammenlignet med 550 000 DS Lites solgt i lanseringsmåneden. I de to månedene ble det solgt 1 280 000 enheter i Japan, ifølge Enterbrain.

Nintendo DSi XL[rediger | rediger kilde]

DSi XL (DSi LL i Japan) ble introdusert 29. oktober 2009. Den har større skjermer, og er større enn den originale DSi. Den er den fjerde modell av Nintendo DS, og den første som er en variant i annen størrelse av samme modell. Mens DSi er designet for en-mannsbruk, er DSi XL laget for at flere kan følge med på spillet. Skjermene er på 4,2 tommer (110 mm), med samme oppløsning som den originale DSi. Den har bedre batterilevetid, og gir høyere lyd enn DSi.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata