Nicole Scherzinger

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Nicole Scherzinger
Nicole Scherzinger 2011.jpg
FødtNicole Prascovia Elikolani Valiente
29. juni 1978 (40 år)
Honolulu
Samboer Lewis Hamilton (20072015)
Utdannet ved Wright State University
Beskjeftigelse
9 oppføringer
Nasjonalitet USA
Musikalsk karriere
Pseudonym(er)Николь Кеа
Sjangerpopmusikk, contemporary R&B, Hiphop
Instrumentpiano, vokal
Stemmetypesopran
Aktive år2000
PlateselskapA&M Records, Interscope Records, Polydor Records
Nettstedhttp://www.nicolescherzingermusic.com/
Ensemble(r)
The Pussycat Dolls
Signatur
s signatur

Nicole Prescovia Elikolani Valiente Scherzinger (født 29. juni 1978), også kjent som Nicole Kea, er en amerikansk sangerinne, danser og sangskriver, mest kjent som forsanger for The Pussycat Dolls.

Scherzinger ble født på Hawaii med en hawaiisk/ukrainsk mor og en filippinsk far, men er oppvokst i Louisville, Kentucky med sin stefar Gary, mor Rosemary, samt søsteren Ke'ala.

I 2001 deltok hun i jentegruppen Eden's Crush i den første sesong av Popstars på amerikansk tv. Gruppen fikk en hit samme år med singlen Get Over Yourself, som nådde topp 5 på de amerikanske salgshitlister. Gruppen ble senere oppløst etter en rekke problemer hos plateselskapet.

Senere hadde hun en rekke soloopptredender under kunstnernavnet «Nicole Kea». I den forbindelse deltok hun på soundtracket til filmen 50 First Dates (2003).

I juni måned samme år ble hun med i burleskgruppen Pussycat Dolls, som skulle relanseres som en popgruppe. Nicole ble tildelt tittelen som frontfigur, og gruppen hadde stor suksess med deres debutalbum PCD Med denne gruppa fikk hun selv og de andre deltakerne stor suksess både hjemme i USA og i utlandet – heriblant Europa.

Hennes første soloalbum, Her Name Is Nicole, var ment å komme ut i 2007, men har nå blitt utsatt til våren 2009. Det ble sluppet ut to offisielle singler «Whatever U Like» og «Baby Love».

I 2012 var hun aktuell i filmen Men in Black 3.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]