Smallville

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Smallville (TV-serie))
Hopp til: navigasjon, søk
Smallville
Generell informasjon
Sjanger Sci-fi/drama
Nasjonalitet Canada/USA
Sesonger 10
Lengde ca. 41. minutter (ekskludert rulletekst) min. (per episode)
Språk Engelsk
Foran kamera
Medvirkende Tom Welling
Allison Mack
Kristin Kreuk
Bak kamera
Skapere Alfred Gough
Miles Millar
Sending
Periode 16. oktober 2001
TV-kanal TVNorge
Eksterne lenker
IMDbRedigere på wikidata

Smallville er en TV-serie som i Norge går på TVNorge. Serien er skapt av Alfred Gough og Miles Millar, og omhandler livet til en tenåringsutgave av Clark Kent. Serien filmes i og rundt Cloverdale, British Columbia, Canada. Tom Welling spiller hovedpersonen Clark Kent. Seriens hovedgruppe er ungdommer. Seriens premiere i USA hadde 8,4 millioner seere, og slo dermed alle de tidligere rekordene på kanalen.

Skuespillere og rollefigurer[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Rollefigurer i Smallville
Skuespiller Rolle
Tom Welling Clark Kent
Allison Mack Chloe Sullivan
Kristin Kreuk Lana Lang S1-S7, gjesteopptredener i S8
Michael Rosenbaum Lex Luthor S1-S7, gjesteopptredener i S10
John Glover Lionel Luthor S1-S7
Erica Durance Lois Lane S4-S10
Annette O'Toole Martha Kent S1-S6, gjesteopptredener i S10
John Schneider Jonathan Kent S1-S5
Justin Hartley Oliver Queen, alias Green Arrow S6-S10
Sam Jones III Pete Ross S1-S3
Aaron Ashmore Jimmy Olsen S6-S8
Cassidy Freeman Tess Mercer S8-S10
Eric Johann Johnson Whitney Fordman S1
Jensen Ackles Jason Teague S4
Laura Vandervoort Kara Kent S7
Callum Blue Zod S9
  • Betegnelsene bokstav + tall, som S1, viser til Sesong 1, etc

Handling[rediger | rediger kilde]

I Smallville får vi følge den unge Clark Kent (Tom Welling) i årene før han blir superhelt, mens han gjennomgår helt vanlige high school-problemer, som for eksempel vennskap, kjærlighet, forelskelser, hemmeligheter og skoleavis, samt alt det overnaturlige som skjer, og som får Clark til å innse at han er ment for noe mer enn å kun være gårdsgutt.

Historien starter på high school, hvor Clark er ulykkelig forelsket i Lana Lang (Kristin Kreuk). Hun er skolens mest populære jente, er sammen med quarterbacken på fotballaget hun er heiagjengleder for, og sist, men ikke minst: hun bærer et halskjede med det (for Clark) giftige stoffet kryptonitt – det eneste stoffet han ikke tåler. Men Lana har også en mørkere side under overflaten: hun ble foreldreløs etter meterorregnet som skjedde mange år tidligere, og er fremdeles sårbar for temaet.

I bakgrunnen lurer også en kjærlighetstriangel mellom Clark og hans to barndomsvenner Chloe Sullivan (Allison Mack) og Pete Ross (Sam Jones III), som gjør det hele ekstra komplisert. Hemmelighetene som Clark innehar gjør i tillegg at begge vennskapene settes på prøve.

Vi får også følge det spesielle vennskapet som oppstår mellom Clark og Lex Luthor (Michael Rosenbaum) når Lex kommer ut for en bilulykke, hvor Clark tilfeldigvis blir innblandet og tilsynelatende mirakuløst overlever.

Lex blir besatt av ulykken, og til tross for at de to utvikler et tett vennskap, klarer ikke Lex å holde seg helt unna å privatetterforske den merkelige insidenten. Og Lex' mistanke om at Clark er overnaturlig blir ikke akkurat mindre av at Clark alltid har noe å gjøre med alle de merkelige tingene som skjer i Smallville, landsbyen der ingenting er normalt. Dermed begynner han en langsom, men sikker ferd mot den mørkere siden av seg selv, den som en gang skal true med å ødelegge verden...

Episoder[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Liste_over_Smallville-episoder

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]