Nardo skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Nardo skole
Nardo skole 2018.jpg
LandNorge
Grunnlagt1969, nytt bygg 2008
RegionTrøndelag
KommuneTrondheim
ByTrondheim
StedNardo
BydelNardo
AdresseSørenga 2
RektorElin Østgaard
Klasser7
NettstedOffisielt nettsted
Beliggenhet

Nardo skole
63°24′24″N 10°24′58″Ø

Nardo skole er en offentlig barneskole som ligger på Nardo i Trondheim. Rektoren er Elin Østgaard.

Historie[rediger | rediger kilde]

Nardo skole før den ble revet i 2007.

Skolen ble bygd i 1969, den gang som en av tre like like skolebygninger. De andre to var Hallset skole og Kolstad skole, og arkitektene bak disse skolene var Johan Arnstad og Ottar Heggenhougen. Dette var samme år som skolekretsen ble opprettet. Inntil da sognet elevene i dette området til Nidarvoll skole.

Skolen er bygd på 2 ganger. Første gang var i 1997, da kom et to- og énetasjes påbygg for SFO, i sørenden av skolen. Senere, i 1999, kom et midlertidig påbygg på 300 m². Pr 2006 hadde den et samlet arealt på 4.500 m². Samme år var det 354 elever ved skolen. Den opprinnelige bygningen var kvadratisk, med to etasjer pluss sokkel, og taket var flatt.

Miljørettet helsevern underkjente i 2001 skolen grunnet for dårlig støyisolering fra Omkjøringsveien, for dårlig ventilasjon, garderober og toaletter, gymnastikksalen for liten, og tilretteleggingen for funksjonshemmede ikke tilfredsstillende. Skolen er etter dette drevet på dispensasjon, men i 2006 ble det besluttet å kondemnere bygget.

Ny skole 2008[rediger | rediger kilde]

I 2007 ble den gamle skolen revet, og den nye skolen ble tatt i bruk etter høstferien 2008. I mellomtiden ble elevene flyttet til Sverresborg skole. Det nye skolebygget er på 5 000 m², og er prosjektert for et gjennomsnittlig elevantall på 385. Det ble også satt krav om at det bygges barnehage i tilknytning til skolen, slik det også var før rivingen.

Grønt flagg[rediger | rediger kilde]

Foundation for Environmental Education (FEE) er en miljøstiftelse som arbeider med informasjon og opplæring i bl.a. skoler og barnehager. I 2005 fikk Nardo skole tildelt FEEs miljøsertifisering «Grønt flagg» for sitt prosjekt Ressursfordeling fattig-rik – Hvordan kan vi på Nardo skole hjelpe andre barn som er fattige?, der elever ved skolen over en 3-årsperiode samlet inn penger til fattige barn i Manila.

Tidligere elever[rediger | rediger kilde]

  • Trond Giske, arbeiderpartipolitiker og tidligere minister for utdanning
  • Børge Brende, tidligere høyrepolitiker og bl.a. utenriksminister, nå president i Verdens økonomiske forum