Hallset skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hallset skole
MottoEn entusiastisk og framtidsrettet skole
LandNorge
Typebarneskole (1.–7. trinn)
Grunnlagt1970
Region/fylkeTrøndelag
KommuneTrondheim
ByTrondheim
BydelByåsen
AdresseØstre Hallsetvangen
RektorKaren Kjos Hanssen Husøy
Elever466
Ansatte54
Nettstedhttp://www.trondheim.kommune.no/content.ap?thisId=1117642384
Beliggenhet
Kart
Hallset skole
63°23′34″N 10°22′02″Ø

Hallset skole er en barneskole for 1.–7. trinn i Byåsen i Trondheim kommune.

Skolen var ny 1970 og har blitt utvidet med nybygg ferdigstilte i 1997 og 2000. De yngste elevene på 1. 4. trinn benytter nybygget. Også deler av gamlebygget er restaurert.

Hallset skole er naboskole til Selsbakk ungdomsskole og Byåsen videregående skole. Skolen har skolefritidsordning med 210 barn.

Hallsetrevyen[rediger | rediger kilde]

Hallset skole er kjent for sin barnerevy, «Hallsetrevyen». Revyen ble fra 1992 lagt utenom skolen, men er fortsatt et tilbud til skolens elever.

Revyen startet som «Hallset skoles Cabaret» i 1983 av daværende rektor Sverre Sivertsen. Den gang var den integrert som en del i undervisningen. I 1992 ble Sivertsen pensjonert, og Kjell Nervik tok over som leder av kabareten. Den fikk da navnet Hallsetrevyen. Samtidig gikk den ut av skolen og ble en aktivitet basert på hjelp fra foreldre og andre frivillige. Hallsetrevyen er i kontinuerlig utvikling, både innholdsmessig og teknisk. I 2005 ble det gjort forsøk på å endre navn, men det ville ikke barna ha noe av. Navnet Hallsetrevyen er blitt en institusjon på Hallset.

Hallsetrevyen er et tilbud til barna i 5. til 7. trinn. Hvis det er for lite aktører kan noen fra 4. trinn fra være med. Alle får tilbud om å delta. Hallsetrevyen er sosialt og selvutviklende for barna, samtidig gir tilbudet en positiv fritidsaktivitet til barna. Dette er også et tilbud til foreldrene da de må bidra i ulike arrangementsgrupper. Alt fra kostyme-, kulisse- og kjøkkengruppe til egen markedsføringgruppe. Hallsetrevyen fordrer god, gammel norsk dugnadsånd fra foreldre og foresatte samt andre frivillige.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]