Myrveien

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Myrveien
Basisdata
LandNorge
KommuneRingerike

Kart
Myrveien
60°09′52″N 10°14′36″Ø

Myrveien.

Myrveien (2–32, 5–29)[1] er en vei i tidligere Norderhov herredskommune som er oppkalt etter området den ligger i, Myrene eller Myra.[2] Myrene tilhørte opprinnelig Kvernbergsunds-Ødegaarden, i likhet med Helgesbråten og de østre og sørlige delene av Veienmoen. Området ligger mellom Randsfjordbanen og Veienmoen og det er tilkomst dit fra Ringveien via Askveien.

Veien er i dag en blindvei. Tidligere var det mulig å ta seg til og fra Hvelven over en planovergang på Randsfjordbanen. Veien var opprinnelig forbundet med Veienmoen via Johnsebakken (som imidlertid ble kalt «Barbroen» av folk som bodde der), som lenge var farbar med både hest og kjerre og bil. Denne bakken er imidlertid nå kun en sti. Imidlertid var det tidligere en hovedvei inn til byen fra Hvelven og Tolpinrud, via den beryktede Riperbakken, der den endte opp i Stabells gate ved hotellet vi i dag kjenner som Grand Hotel, men som tidligere het Jernbanehotellet. Denne muligheten er imidlertid nå stengt for all ferdsel.

En liten avstikker midt på veistrekningen stikker opp mot krysset mellom Johnsebakken og Ringveien. Strekningen mellom Johnsebakken og Askveien var i tidligere tider en del av stamveien mellom Hønefoss og Drammen.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Posten (2022) Myrveien, 3517 Hønefoss. Postens adressesøk.
  2. ^ L. E. W. «Kvernberg, Kvernbergsund, Kvernbergsund-Ødegaard». Ringerikes Blad 111(38). 15.02.1955. s. 4.