Hopp til innhold

Mumien: Dragekeiserens grav

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mumien: Dragekeiserens grav
orig. The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor
Generell informasjon
Utgivelsesår2008
Prod.landUSA
Bak kamera
RegiRob Cohen
ProdusentStephen Sommers
James Jack
Bob Ducsay
Sean Daniel
ManusforfatterAlfred Gough
Miles Millar
MusikkRandy Edelman
Tillegg:
John Debney
SjeffotografSimon Duggan
KlippJoel Negron
Kelly Matsumoto
Foran kamera
MedvirkendeBrendan Fraser
Jet Li
Maria Bello
John Hannah
Luke Ford
Michelle Yeoh
Isabella Leong
Russel Wong
Annen informasjon
BudsjettNOK 867 millioner[1]
Prod.selskapUniversal Studios
PremiereUSA:
1. august, 2008
[2]
Norge:
8. august, 2008
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

Mumien: Dragekeiserens grav (originaltittel: The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor) er en tysk-kanadisk-amerikansk actionfilm fra 2008. Dette er den tredje filmen i Mumien-serien og oppfølgeren til Mumien vender tilbake. Filmen er regissert av Rob Cohen og hovedrollen som Rick O'Connell spilles av Brendan Fraser. Andre skuespillere som medvirker i filmen er Jet Li, Maria Bello, Luke Ford, Michelle Yeoh og John Hannah. Filmen hadde premiere den 8. august 2008 i Norge.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

I det gamle Kina forener en brutal og tyrannisk krigsherre landets riker til et stort imperium, og blir landets keiser. Han beordrer byggingen av Den kinesiske mur, for å begrave og forbanne sine døde fiender. Men keiseren blir snart redd for at hans død vil avslutte alt han har oppnådd. Han innkaller Zi Yuan, en trollkvinne som sies å vite hemmeligheten til udødelighet.

Han sender trollkvinnen sammen med general Ming, hans pålitelige venn til et eldgammelt kloster. Kjærligheten blomstrer mellom dem, mens keiseren begjærer også trollkvinnen. Ming og Yuan har sex, og keiseren er vitne til dette. Han dreper Ming. Men Yuan har forutsett dette, fengsler keiseren og hans soldater i leire. De blir forvandlet til Terrakottahæren, og Yuan flykter.

I 1946 lokaliserte Alex O'Connell, Rick og Evelyn O'Connells sønn og arkeologi-professor Roger Wilson keiserens grav. De blir angrepet av en mystisk kvinne, men lykkes å bringe keiserens sarkofag til Shanghai. I mellomtiden pålegger den britiske regjeringen O'Connell å ta edelsteinen Shangri-La tilbake til Kina. Imidlertid oppdager de at Roger Wilson i hemmelighet arbeider for en militær fraksjon ledet av general Yang, som hadde gitt økonomisk støtte til O`Connell-ekspedisjonen.

General Yang tror at keiseren kan føre Kina ut av kaoset etter andre verdenskrig, og planlegger å gjenreise ham ved hjelp av Sangri-La, som inneholder livets eliksir. Sammen med Evelyns bror Jonathan Carnahan, reiser O'Connell og den mystiske kvinnen Lin til Himalaya som vil avsløre veien til Shangri-La når øyet blir plassert på toppen av fjellet. De oppdager at Lin er datteren til Zi Yuan, begge gjort udødelige på grunn av kraften i Shangri-La. Keiseren og general Yang dukker opp og angriper dem i Shangri-La. Keiseren bader i det mystiske vannet, og gjenoppretter hans menneskelige form og ungdoms kraft. Han forvandler seg til en trehodet drage, kidnapper Lin og flyr tilbake til graven for å hente sin Terracota-hær, og holder en tale som erklærer at han har til hensikt å erobre verden.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Brendan Fraser.
Skuespiller Rolle
Brendan Fraser Richard "Rick" O'Connell
Jet Li Emperor Han
Maria Bello Evelyn Carnahan-O'Connell
John Hannah Jonathan Carnahan
Michelle Yeoh Zijuan
Luke Ford Alexander "Alex" O'Connell
Isabella Leong Lin
Russell Wong Ming Guo
Anthony Wong Chau-Sang General Yang
Liam Cunningham Mad Dog Maguire
David Calder Roger Wilson
Jessey Meng Choi
Tian Liang Li Zhou
Albert Kwan Chu Wah
Jacky Wu Assassin #1 (som Wu Jing)

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Universal's re-born identity». Variety.com. 22. februar 2008. Besøkt 18. april 2008. 
  2. ^ «The Mummy and Hellboy 2 Switch Dates». ComingSoon.net. 27. juli 2007. Besøkt 27. juli 2007. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata