Mumien vender tilbake

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Mummy Returns
Generell informasjon
Prod.landUSA USA
UtgivelsesårUSA 4. mai 2001
Lengde130 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegissørStephen Sommers
ManusforfatterStephen Sommers
ProdusentSean Daniel
James Jacks
KomponistAlan Silvestri
Foran kamera
MedvirkendeBrendan Fraser
Rachel Weisz
Dwayne Johnson
Annen informasjon
FilmselskapUniversal Pictures
Budsjett$98 million
Eksterne lenker
Offisielt nettsted Redigere på wikidata

The Mummy Returns er en amerikansk actionfilm fra 2001, regissert av Stephen Sommers. Hovedrollene spilles av Brendan Fraser, Rachel Weisz og Dwayne "The Rock" Johnson. Den er en oppfølger til filmen The Mummy fra 1999, og ble etterfulgt av The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor fra 2008.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

I år 3067 før Kristus leder Scorpion King en hær for å erobre verden. De blir nedkjempet, og han gjør en avtale med den mektige guden Anubis - i bytte mot en mektig hær. Etterpå krever Anubis sjelen til Scorpion King som betaling. I 1933, utforsker Rick O'Connell, hans kone Evelyn og deres sønn Alex, ett gammelt tempel fra oldtidens Egypt. De finner gamle etterlevninger av Anubis. Evelyn blir tatt til fange av en egyptisk kult, som ønsker å gjenopplive Imhotep. Den blir ledet av den ondskapsfulle Baltus Hafez, en museumskurator.

Rick og Evelyn`s bror Jonathan redder Evelyn fra kulten. Imhotep har en hær av mumifiserte soldater. Alex blir kidnappet, og kulten reiser til Egypt. Imhotep bruker en hemmelig bok, som han vil bruke på Evelyn for å låse opp minner fra hennes tidligere liv som prinsesse Nefertiri. De flyr til en oase og en eldgammel pyramide, hvor sjelen til Scorpion King blir gjenopplivet. Rick dreper Scorpion King med et spyd, og sender både Scorpion King og hele hans hær tilbake til underverdenen. Dette fører til at hele oasen og området rundt, blir sugd inn i pyramiden.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]