Sundheds- og Ældreministeriet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Sundheds- og Ældreministeriet (tidligere Sundhedsministeriet (SUM) og Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse) er et dansk ministerium. Ministeriet har det overordnede ansvar for helsepolitikken, herunder sykehus, sykehusapotek og helsevesen. Departementsjef er Per Okkels.[1]

Organisasjon[rediger | rediger kilde]

Under departementet finnes etter 1. januar 2011 følgende institusjoner, byråer, råd m.v.:

Historie[rediger | rediger kilde]

Ministeriet har eksistert i flere omganger, enten selvstendig eller som del av et større ministerium. I 2001 ble det innlemmet i Innenriks- og Sundhetsministeriet. I 2007 ble det atter utskilt under navnet Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse og dannet ved å utskille helseområdet fra datidens Indenrigs- og Sundhedsministerium. Derutover fikk ministeriet enkelte oppgaver fra Socialministeriet og Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender. Ministeriets første minister var Jakob Axel Nielsen. I 2010 ble ministeriene igjen slått sammen til Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Det varte bare til 2011, da innenriksområdet ble overført til det nyoprettede Økonomi- og Indenrigsministeriet, mens resten av ministeriet igjen ble til Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Sundhetsministere[rediger | rediger kilde]

I perioder uten fagministre for helse har området hørt under innenriksministeren.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Pressemeddelels om Per Okkels udnvævnelse». Arkivert fra originalen 1. mars 2012.  «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 1. mars 2012. Besøkt 24. desember 2011. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]