Hopp til innhold

Økonomi- og Indenrigsministeriet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Økonomi- og Indenrigsministeriet
TypeMinisterium
VirkeområdeDanmark
Etablert3. oktober 2011
HovedkontorKøbenhavn
JurisdiksjonDanmark
Nettstedwww.oim.dk
Opphørt28. juni 2015
Kart
Økonomi- og Indenrigsministeriet
55°40′30″N 12°35′02″Ø

Økonomi- og Indenrigsministeriet var et dansk ministerium med ansvar for saker vedrørende økonomi, statistikk og innenriksområdet.

Ministeriet ble opprettet i forbindelse med Helle Thorning-Schmidts regjerings tiltreden 3. oktober 2011 ved overførsel av saker fra de Økonomi- og Erhvervsministeriet, Indenrigs- og Sundhedsministeriet, Finansministeriet og fra It- og Telestyrelsen. Det ble nedlagt 28. juni 2015 og oppgavene ble flyttet til Finansministeriet, Social- og Indenrigsministeriet, Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet og Skatteministeriet.[1]

Minister var Morten Østergaard (R). Departementssjef i ministeriet var Sophus Garfiel.

Ministeriets saksområder[rediger | rediger kilde]

Bortsett fra de saker som ble ført med over i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, så overtok Økonomi- og Indenrigsministeriet alle de saksområder som tidligere hørte under Indenrigs- og Sundhedsministeriet.

Fra Økonomi- og Erhvervsministeriet overtok det nye ministeriet alle saker om statistikk og makroøkonomi, herunder Danmarks Statistik og Det Økonomiske Råd.

Fra Finansministeriet overtok det nye ministeriet saker vedrørende utarbeidelse av konjunkturovervåkning og -vurdering, internasjonal økonomi, bortsett fra EUs budsjett og finansielle perspektiver.

Fra Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling har det nye ministeriet overtatt en stor del av It- og Telestyrelsen.

Institusjoner under ministeriet[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Kongelig resolution af 28. juni 2015» (PDF). Statsministeriet. 28. juni 2015. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]