Mikhael Paskalev

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mikhael Paskalev
Født24. mai 1987Rediger på Wikidata (36 år)
Ålesund, Møre og Romsdal
BeskjeftigelseSanger, musiker, låtskriver Rediger på Wikidata
Utdannet vedLiverpool Institute for Performing Arts
NasjonalitetNorge
Musikalsk karriere
SjangerPopmusikk
InstrumentGitar, vokal
PlateselskapMom + Pop Music
IMDbIMDb

Mikhael Paskalev (født 24. mai 1987) er en norsk / bulgarsk musiker, gitarist, låtskriver og sanger fra Ålesund. Paskalev ble kåret til vinneren av Årets Urørt 2012[1] og spilte på by:Larm i februar 2012. Paskalev slapp en selvtitulert EP høsten 2012. I februar 2012 slapp han sitt debutalbum What's Life Without Losers, produsert av vennen og bandmedlemmet Joe Wills. Albumet ble spilt inn i Liverpool.

Videoen til låten «I Spy», regissert av André Chocron, fikk mye oppmerksomhet, også internasjonalt, og har over 3 millioner visninger på YouTube og Vimeo[2].

Han har spilt på festivaler som Øyafestivalen, Slottfjellfestivalen, By:Larm i 2011, Hove i 2012, Stavernfestivalen og Eurosonic i Nederland som NRK P3s spesielt utvalgte artist. Paskalev har også spilt på TV-show som Lydverket, Lindmo og SommeråpentNRK, samt på Frankrikes største musikk TV-show Taratata i 2013.

Paskalev møtte Jonas Alaska i Liverpool da de studerte musikk på LIPA[3] i England, og har tidligere vært faste medlemmer hverandres band.

Paskalev representeres på livesiden av Atomic Soul i Norge, Primary Talent i UK og Europa utenom Frankrike, Belgia og Sveits, der han representeres av Caramba. I USA er han signert til plateselskapet Mom + Pop Music og bookes av Windish Agency. I UK ga han ut en EP på Communion Records, og er signert til Dew Process i Australia/ New Zealand.

17. oktober 2016 slapp Mikhael Paskalev singelen «Witness». For videoen til låten, som ble regissert av han selv, Joseph Wills, Jasper Spannig, ble han nominert til Spellemannprisen 2017 i klassen årets musikkvideo.[4]

I 2017 startet Paskalev plateselskapet Braveheart Records sammen med Jonas Alaska og Billie Van[5].

I 2019 startet Paskalev bandet Hollywood sammen med Jonas Alaska og Billie Van. Deres debutalbum, Close To You, ble sluppet samme år.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

  • 2012: I Spy (Singel)
  • 2012: Jive Babe (Singel)
  • 2012: Mikhael Paskalev (EP)
  • 2013: What's Life Without Losers (Singel)
  • 2013: What's Life Without Losers (Album)
  • 2016: Witness (Singel)
  • 2017: Heavy (Album)

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]