Midnight Train

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Midnight Train var ei norsk rockegruppe med base i Kristiansund. Bandet ble stiftet i 1995, og oppløst i 2000. De hadde et comeback fra 2003 til 2005, men har siden det kun hatt enkelte gjenforeningsopptredener.

Historie[rediger | rediger kilde]

1995–2000[rediger | rediger kilde]

Midnight Train startet i utgangspunktet opp i 1995 med låven til Arne Opsahl Hop i Vinjefjorden i Trøndelag som øvingslokale. Medvirkende i bandet den gangen var Arne Opsahl Hop, Tor Ola Opsahl fra Trondheim og Jan Egil Ormseth fra Aure. Etterhvert sluttet Ormseth og ble erstattet av Svein Rødseth fra Kristiansund på trommer. De flyttet da base til Kristiansund i og med at Arne etablerte seg der med familie. I 1996 kom Rune Kjørsvik fra Aure som erstatter for Tor Ola Opsahl på bass og Øyvind Winje fra Kristiansund ble tatt inn som ekstra gitarist. Da begynte de å sikte mot sin første plateinnspilling, men det skulle ytterligere et par utskiftninger til for å gjøre bandet komplett. Rune Kjørsvik ble erstattet av Vidar Bjerkelund fra Frei og Svein Rødseth overlot trommestikkene til Kai Ove Myran fra Averøy.

Bandet holdt mange konserter, stort sett «på lokalet» og hos ulike MC-klubber. I 1997 ga bandet ut sin første maxi-singel på CD. Den hadde tittelen The Wizard og ble innspilt i Frog studio hos Dance with a Strangers gitarist Frode Alnæs.

Midnight Trains musikk var inspirert av band som Uriah Heep, Steppenwolf og annen '70-tallsrock. I 1997 eller 1998 opptrådte bandet live på radiostasjonen NRK P3.

Midnight Train holdt på frem til 2000, og avsluttet sin karriere med konsert i Braatthallen i hjembyen Kristiansund, med et heller labert publikumsoppmøte.

Ny besetning[rediger | rediger kilde]

I oktober 2003 gjenopplivet Arne Opsahl Hop bandet, men med ny besetning. Han var blitt kjent med bassisten Odd Magne Wammer fra Kristiansund, som blant annet hadde spilt med Øivind Elgenes i bandet Onkel Tom's hytte tidligere, og Wammer ville være med på et comeback for Midnight Train. Keyboardspiller og vokalist Knut Øystein Landsem fra Leksvik i Trøndelag prøvespilte og ble tatt opp som bandmedlem. Den siste nye musikeren var trommeslageren Kjetil Krangsås fra Ørland.

På det nye Midnight Trains debutkonsert lanserte de også et nytt album. CD-en Ice People Calling, som var spilt inn i Brygga Studio i Trondheim. Ice People Calling er basert på romanserien Sagaen om Isfolket av Margit Sandemo, og coveret på CD-en har bilde av romanfiguren «Sol Angelica». Margit Sandemo fikk et eksemplar av CD-en i gave fra bandet på sin 80-årsdag.

Debutkonserten og slippfesten for albumet fant sted i HemnehallenKyrksæterøra i Hemne kommune den 1. mai 2004. Bandet ble oppløst på nytt i 2005, og har etter det bare hatt en og annen gjesteopptreden. De har også laget to supporterlåter for Kristiansund Ballklubb.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

  • The Wizard (1997)
  • Ice People Calling (2003)

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Gruppen bestod opprinnelig av:

Det nye Midnight Train bestod av: