Uriah Heep

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Uriah Heep i 2008.

Uriah Heep er et engelsk rockeband. Bandet hadde sin storhetstid fra 1969 til 1975 da David Byron og Ken Hensley var med. Uriah Heep står bak låter som «Gypsy», «Lady in Black», «Look at Yourself», «Easy Livin'», «Wonderworld», «A Year or a Day», «Sunrise», «Sweet Freedom», «The Magician's Birthday» og «Pilgrim». De har solgt over 35 millioner album verden over.

Vokalist David Byron fikk sparken og forlot bandet i 1976. Og storhetstiden var med dette over. Den siste store hiten hadde de i 1977 med "Free me", som nådde toppen i New Zealand og Tyskland. Samtidig med "Free Me" så ble også "Lady In Black" gjenutgitt og gikk til topps i Tyskland. Da Ken Hensley forlot bandet i 1980 var siste stjerne slukket. Etter dette har bandet mer eller mindre blitt et kult-band, men spiller fortsatt for et stort publikum verden over. Uriah Heep var det første vestlige bandet som spilte i Sovjetunionen i Gorbatsjovs glasnostregjeringstid i 1986 med 10 konserter og totalt 180 000 tilskuere. Albumet "Live In Moscow" ble resultatet av disse konsertene og første album med ny vokalist Bernie Shaw og keyboardspiller Phil Lanzon.

Gitaristen Mick Box, som har vært med siden starten i 1969, klarte allikevel å holde liv i bandet. Nye besetninger kom og gikk. Etter å ha en stabil besetning i over 20 år, så måtte trommeslager Lee Kerslake legge trommestikkene på hyllene grunnet helseproblemer i januar 2007. Ny mann i trommestolen ble Russel Gilbrook.

Bassist Trevor Bolder startet i 1976 sammen med John Lawton døde av kreft i bukspyttkjertelen i slutten av mai 2013. Ble erstattet av Davey Rimmer som startet høsten 2012.

Det siste albumet,Outsider kom ut juni 2014 og har blitt mottatt med svært gode kritikker. Det har blitt utgitt ca 10 forskjellige Live album de siste årene.

Tidligere vokalist, David Byron, døde av en leversykdom 28. februar 1985, 38 år gammel.

Nåværende medlemmer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Commons-logo.svg Commons: Kategori:Uriah Heep – bilder, video eller lyd
musikkstubbDenne musikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.