Mequinenza

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Mequinenza (Mequinensa i katalansk) er en kommune og en by i Spania, i Provinsen Zaragoza, autonome Aragon, Spania. Kommunen hører til regionen Nedre Cinca, plassering på ekstreme øst i provinsen, nær de av Huesca og Lleida, i sammenløpet av elvene Ebro, Cinca og Segre.

Kommunen ligger i det angitte Stripe av Aragon, en sone der de snakker katalansk språk. Mequinenza ligger mellom diglagoj av Mequinenza og Ribaroja. Det er et sted for ro - og kajakk-padling ansett som en av de beste i Europa på grunn av sin gode tilgjengelighet, stabil vann og sitt idrettsanlegg på bredden av diglago.

Feiringen av Hellig Blas og Águeda finner sted i februar måned, med en feiring av konkurranse av kostymer av håndverker industri erklært en Festival av Turist Interesse av Aragon.

Beskrivelse[rediger | rediger kilde]

Navnet er avledet fra Miknasa, berber-stammen, som bygget en defensiv uten motstand i slottet Mequinenza i det 8. århundre. Det var latinliterumita som Miquinencia og vises annerledes i dokumentasjonen til det 19. århundre, vekslende former Mquinensa, Miquinença, Mequinença, eller Mequinensa Mequinenza.

Historie[rediger | rediger kilde]

Gammel tid[rediger | rediger kilde]

Man må fremheve betydningen av at noen forfattere har gitt til situasjonen i denne sonen av den iberiske byen Oktogesa, som spilte en viktig rolle i utviklingen av det slaget ved Ilerda. Tilstedeværelsen av fragmenter av keramiske "sigillata" innredet i ulike områder kan tyde på at den romerske okkupasjonen. Julius Cæsar i sitt arbeid "De Bello Civili" gjør referanse til stedet Oktogesa som noen historikere sted i Mequinenza.

Navnet Mequinenza kommer fra berber stamme Banú Miknasa som de tilskriver sin grunnleggelse mellom år 714 og 719. Under reconquista, Alfonso den 1-en fr Aragon okkuperte det i 1133 (selv om den almoravids erobret det litt senere) og var definitivt erobret av Ramón Berenguer 4. i 1149. Mequinenza gått til domener av den adelige familien Monkada, som av baroniet Aitona. Ikke vil være til 1149 når Mequinenza vil passere definitivt til kristne hender, etter erobringen av Ramon Berenguer 4.. Noen dokumenter identifisere at dette faktisk skjedde den 24. oktober 1149. Da, beliggenheten (og sannsynligvis den defensive festningsanlegg ligger og bygget av den muslimske innbyggere) tilhørte kongen. I 1153, vil det være donasjon av 1/5 av den begrunnelse som ligger i bredden av elven Ebro fra Mequinenza å Benifallet til Tempelridderordenen, men det er sannsynlig at Slott, the village, de omkringliggende land og mills av Mequinenza forble fortsatt under den kongelige avhengighet eller av Guillem Ramón de Moncada.


I 1410, etter død uten etterkommere av Martin Mannen og i løpet av tvister for hverandre som norsk, engelsk i Plikten til Kaspon, tilhengere count Jaime de Urgel i kongeriket Aragon organisert sin egen parlamentet i folden, i motsetning til det som i Alcañiz, ledet av den trofaste til Fernando de Trastámara. Også ulike kriger som den katalanske borgerkrigen (1462-1472), Krigen i Secession (1640-1652) og Krigen på Rad (1705-1714) ødelagt og bolig-plassen og slottet.

Moderne og Moderne alder[rediger | rediger kilde]

Mellom 15th - tallet og 16th centurys, det er en tid av elendighet og sult med flere opprør for markert differensiering som resulterte i sosial ekskludering av taglaboristoj og små bønder. Denne økonomiske og sosiale situasjon, ga opphav til utseendet av banditismo. Utvisning av døpt maurerne i 1610 implisitt avslutt bort fra Mequinenza på om 265 personer (78 menn, 100 kvinner, 35 unge mennesker, 27 jenter og 25 gutter) med reisemål nord-Afrika. Konsekvensen var at industri og landbruk led et alvorlig tilbakeslag. Ulike utbrudd av pest malpliigs befolkningen i 1648, og spesielt mellom 1651 1652 og en fire-stablet liner med en spesiell skarphet i Caspe, og en pest av gresshopper faliĝis på feltene i 1687. I år 1697 Bror Miguel de Salas skrev boken Livet av Saint Agatoklia, jomfru og martyr, skytshelgen for Mequinenza.

Igjen under regelen av Bourbon den strategiske slottet Mequinenza og omegn forvandlet og kondiĉiĝis igjen for å tilpasse seg nye former for krig, med artilleri og utstyrt infanteri av rifler. Hertugen av Orleans beordret til å utvide og styrke konsolidering av veien som går parallelt med den Ebro som er koblet Mequinenza og Tortosa. Etter å ta av Mequinenza, filipistoj og tilhengere av erkehertug på den mangfoldige posisjonen, konantaj den strategiske betydningen av sted.

I begynnelsen av det 19. århundre, den økonomiske situasjonen i Mequinenza var ikke variinta vesentlig og jordbruk var fortsatt den viktigste økonomiske kilde. Det følges ved hjelp av teknikker for mudeharaj vanning og store norio ligger i Ebro. Produksjon av olivenolje rondaba 500 aroboj, selv om det trolig økt ved dyrking av oliventrær, som fant sted fra 1790. I 1802, Charles 4-en ga samtykke til bygging i Mequinenza av en ny sognekirke, tegnet av arkitekt José de Yarza i renessanse - stil. Arbeidene begynte i de følgende år og gikk på før 1808. I dette øyeblikk, befolkningen hadde parish church of Our Lady of the Angels, det ermitejon av den hellige Kosmaso og Maleri og ermitejon av St. Agatoklia.

Krigen av den spanske Uavhengighet og Beleiringen av Mequinenza[rediger | rediger kilde]

Under Krigen av den spanske Uavhengighet, den napoleonskrigene fant sted beleiringen av Mequinenza i gang på den 15. mai 1810. På tross av å ta hensyn til bare en med slottet med få forsvar, befolkningen og slottet var som ligger i et strategisk punkt for napoleons hær for å sikre navigering av Ebro, og til å bruke boligen som en base av tilførsel og transport av påfølgende militære operasjoner. Det første angrepet på byen gikk til midten av mars etter erobringen av Jordbær, selv om forsvarerne av plasseringen i kommando av oberst Manuel Kull avvist angrepet.

Klarte denne forsøk på å selge ut et sted med en fredelig måte, det franske folk valgte igjen for den militære måte. Angriperne hadde rundt 5000 mennesker, fire selskaper av ingeniører og to av artilleri med 14 stykker. Det spanske forsvaret av sted, ledet av oberst av Kull, hadde en total av 1200 personer. Den dagen 8. i 10. time på morgenen, den spanske garnison, etter en tilbyr en stor motstand pensjonert, og til slutt viste det hvite flagget. Garnisonen får æren av paraderte før delingen av den generelle Musnier og satt inn sine våpen i ansiktet av glaciso av slottet Mequinenza. Den spanske tropper på dette tidspunktet var 500 soldater av forskjellig opprinnelse. I det indre av slottet i Mequinenza, den franske funnet en god rustning.

Vennskapsbyer[rediger | rediger kilde]

Besøk av komiteen med å sette av Bressuire å Mequinenza.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

(en) Mequinenza – kategori av bilder, video eller lyd på Commons Redigér på wikidata