Maximum Risk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Maximum Risk
Generell informasjon
GenreKriminalfilm,[1] actionfilm,[1] politikameratfilm
Utgivelsesår1996
NasjonalitetUSA
Lengde100 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiRingo Lam[2][1][3] Rediger dette på Wikidata
ManusLarry Ferguson Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Roger Birnbaum
MusikkRobert Folk Rediger dette på Wikidata
FotoAlexander Gruszynski Rediger dette på Wikidata
KlippBill Pankow Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeJean-Claude van Damme,[2] Natasha Henstridge,[2] Jean-Hugues Anglade,[2] Zach Grenier,[4] Stefanos Miltsakakis,[4] Stéphane Audran,[4] Frank Senger,[4] Paul Ben-Victor,[4] Rob Kaman,[4] David Hemblen, Carlo Rota Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapColumbia Pictures, Roger Birnbaum Productions Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)1996
23. januar 1997 (Tyskland)[5]
Eksterne lenker

Maximum Risk er en amerikansk action thrillerfilm fra 1996 regissert av Hong Kong-regissøren Ringo Lam i sin amerikanske regissør-debut, og med Jean-Claude Van Damme og Natasha Henstridge i hovedrollene.

Filmen hadde premiere i USA 13. september 1996.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

En mann blir jagd av to andre menn gjennom gatene i Nice, Frankrike, noe som til slutt resulterer i hans død. En politimann, Alain Moreau (spilt av Jean-Claude Van Damme) deltar i begravelsen til en annen politimann. Men partneren hans Sebastien (spilt av Jean-Hugues Anglade) kommer og tar ham med til åstedet for den første mannens død. Sjokkert over det like utseendet deres, begynner Alain å undersøke den døde mannens bakgrunn. Politiet oppdager at den døde mannen egentlig heter Mikhail Suvorov, og han var Alains tvilling-bror som moren deres måtte gi fra seg rett etter fødselen fordi hun var alt for fattig til å ta hånd om begge tvillingene.

Alain forsøker å besøke kontoret til en advokat som adopterte Mikhail, men oppdager at hele bygningen er satt i brann. Alain tar pengene, passet og fly-billetten til New York som Mikhail hadde. Men det eneste navnet han har å gå etter var «Alex Bohemia» men i New York City oppdager Alain at Mikhail var medlem av den russiske mafiaen. En drosje-sjåfør tar ham til Bohemia-klubben som besøkes av medlemmer av den russiske mafiaen. Der møter Alain en kvinne som heter Alex Bartlett (spilt av Natasha Henstridge) som forveksler Alain med Mikhail, og gir ham nøkkelen til et hotell-rom. Kort tid etter kommer en kjeltring ved navn Ivan sammen med to andre menn for å drepe Alain, fordi de tror han var Mikhail.

Men to menn som følger etter Mikhail, avslører for Alain at de egentlig arbeider for FBI. De sier at Mikhail hadde tatt vare på bevis mot den russiske mafiaen. FBI-agentene ønsker at Alain skal posere som Mikhail, for å få tilgang til bankboksen hans i Nice. Men Alain er redd for at noen fra FBI i hemmelighet samarbeider med medlemmer fra den russiske mafiaen. Alain møter også Kirov, lederen for den russiske mafiaen.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c http://www.imdb.com/title/tt0117011/; besøksdato: 9. april 2016.
  2. ^ a b c d http://stopklatka.pl/film/maksimum-ryzyka; besøksdato: 9. april 2016.
  3. ^ http://www.filmaffinity.com/en/film189378.html; besøksdato: 9. april 2016.
  4. ^ a b c d e f http://www.imdb.com/title/tt0117011/fullcredits; besøksdato: 9. april 2016.
  5. ^ Lexikon des internationalen Films[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]