Mal:Original forskning

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Dokumentasjonsikon Maldokumentasjon[vis] [rediger] [historikk] [oppdater]
Denne malen tilsvarer det som er kalt «original forskning» på bokmål, som tilsvarer «no original research» i «core content policy»

Formål[rediger kilde]

Mal for merking av artikler som inneholder originalforskning. Hva som er originalforskning er gjenstand for debatt, men en noenlunde allment akseptert beskrivelse i denne sammenheng er at originalforskning er noe kun en person eller lukket gruppe kjenner til eller er istand til å trekke konklusjoner om. En konklusjon trukket på bakgrunn av åpent tilgjengelige forskningsdata kan ikke sies å være originalforskning i denne sammenhengen.

Maler av typen warning forutsetter dialog mellom bidragsytere, men også et krav om at forholdet rettes opp. Dette gjelder spesielt der malen brukes for å indikerer et brudd med core content policies. Påse at malen brukes på et slikt vis at det er helt klart for bidragsytere hva som må rettes opp, fordi målet med malen er at det initieres en prosess som raskt leder til en feilretting.

Bruk[rediger kilde]

{{Forskning
    | 1 = 
    | dato = 
    | tråd = 
}}
#1 
Begrunnelse for artikkelmerket som eventuelt kan utelates. Malen kan brukes enten med en begrunnelse og den vil da ikke vise til diskusjonssiden, eller den brukes uten en begrunnelse og vil da vise til diskusjonssiden for ytterligere forklaring. En begrunnelse bør være slik formulert at den er tilstrekkelig til at det kan avgjøres når forholdet er løst.
ts|dato 
Et tidsstempel som angir når malen skal eskaleres. Eskalering er både visuell og strukturell ved at artikkelen legges til i en egen kategori for eskalerte artikler. Testing av hvorvidt artikler er eskalert skjer kun idet de regenereres, som betyr at cachede artikler vil kunne stå betydelig lengre enn testene indikerer.
thread|tråd 
Overskriften på den aktuelle tråden på diskusjonssiden. Angis denne så overstyres en eventuell generell henvisning på grunn av en angitt begrunnelse.

Eksempler[rediger kilde]

Se også[rediger kilde]