Mal:Opprydning-seksjon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Maldokumentasjon


Når bruke malen?[rediger kilde]

Malen kan brukes i artikler som har et klart og generelt behov for opprydning for å oppnå en akseptabel minimumsstandard:

  • Artikler som mangler en klar struktur
  • Artikler som har gjennomgående dårlig språk
  • Artikler som mangler grunnleggende formatering («wikifisering»)

Pass på: Dette er en av de minst spesifikke vedlikeholdsmalene. Jo mer spesifikk informasjon du kan gi, jo lettere er det imidlertid for andre å ordne det.

Malen kan også brukes for enkeltseksjoner som trenger opprydning med {{opprydning-seksjon}}.

Når ikke bruke malen?[rediger kilde]

At en artikkel er merket med opprydning gir et sterkt signal til leseren om artikkelens kvalitet. Malen skal derfor brukes med varsomhet. At en artikkel kan deles opp bedre, eller har småfeil og mindre avvikelser fra vanlig praksis, er ikke tilstrekkelig grunn til å merke den med opprydning.

  • At en artikkel ikke er inndelt i underseksjoner er, med mindre den er svært lang, ingen grunn til å merke den med opprydning, selv om en slik inndeling på sikt godt kan gjøre artikkelen bedre.
  • At en artikkel ikke har lenket opp så mange ord er normalt heller ikke grunn til opprydningsmerking, dersom den grunnleggende formateringen er riktig.

Det er bedre å rette denne typen feil/forbedre artikkelen selv, eller la artikkelen være, enn å la den stå i lang tid med et opprydningsmerke.

Artikler med denne malen hvor det ikke finnes noen begrunnelse vil komme i vedlikeholdskategorien Opprydning uten begrunnelse.

Se også[rediger kilde]