Majorstuen (band)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Majorstuen (etablert 2000) er et norsk folkemusikkensemble. Majorstuen består av fem felespillere fra forskjellige deler av landet. I tillegg til at alle spiller fele, spiller enkelte av medlemmene cello,bratsj og oktavfele. Bandet spiller tradisjonell og egenkomponert musikk med utgangspunkt i den norske folkemusikken og tilfører nyere rytmiske og riffbaserte element.

Ensemblet har gitt ut seks album, og blitt nominert til Spellemannprisen for to av dem. For debutalbumet Majorstuen fikk de Spellemannprisen 2003 i klassen folkemusikk/gammaldans. Ensemblet ble kåret til Årets folkemusikere 2005 av Rikskonsertene som de første vinnerne i et nystartet INTRO-folk, et lanseringsprogram for unge lovende folkemusikere. De fikk dessuten Hilmar Alexandersens Musikkpris samme år.

Majorstuen har spilt på en rekke festivaler i Norge og utlandet, og ellers spilt konserter i land som Canada, Aserbajdsjan, Israel, Frankrike, Slovenia, Storbritannia, Tsjekkia, Mexico og Danmark.

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Tidligere medlem

Eget platemerke[rediger | rediger kilde]

Majorstuen Fiddlers Company (MFC) er Majorstuens platemerke som ble etablert i 2004 i forbindelse med utgivelsen av gruppas andre CD-innspilling, Jorun jogga. Plateselskapet har siden stått bak gruppens utgivelser Juledrøm, Skir, Live in Concert og Kvitre. Gruppa Majorstuens firma har også samme navn, Majorstuen Fiddlers Company AS.

Audun Strype var lydtekniker på CD-en Jorun jogga, og Jan Erik Kongshaug og Peer Espen Ursfjord fra Rainbow studio var lydteknikere på CD-ene Juledrøm og Skir. På Majorstuen – Live in Concert gjorde Herman Kvelprud opptakene mens Tor-Magne Hallibakken miksa og mastra. På Kvitre var opptak miks og mastring gjort av Tor-Magne Hallibakken. Einar Olav Larsen var produsent på de fire siste platene, mens Trond Kverno var produsent på Jorun jogga (samt debutplata).

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]