Magic Mike

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Magic Mike
Generell informasjon
UtgivelsesårUSA 24. juni 2012
Prod.landUSA USA
Lengde110 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegissørSteven Soderbergh
ProdusentNick Wechsler
Reid Carolin
ManusforfatterReid Carolin
Foran kamera
MedvirkendeChanning Tatum
Alex Pettyfer
Cody Horn
Matthew McConaughey
Annen informasjon
Budsjett$7 million
Prod.selskapWarner Bros.
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Magic Mike er en amerikansk dramafilm fra 2012 regissert av Steven Soderbergh. Channing Tatum, Joe Manganiello og Matthew McConaughey i hovedrollene. Handlingen dreier seg om Adam, en 19 år gammel mann som kommer inn i en verden av mannlig stripping, guidet av Mike Lane, som har vært i denne bransjen i seks år. Filmen er løst basert på erfaringene til Channing Tatum, som var en som arbeidet som stripper i Tampa, Florida. Filmen hadde premiere under Los Angeles Film Festival 24. juni 2012.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Mike Lane (Channing Tatum) har store planer om å starte sin egen bedrift, men han må betale regningene sine gjennom forskjellige strøjobber. Han er ansatt som stripper ved nattklubben Xquisite Strip Club i Tampa, som blir eid av Dallas, som planlegger å grunnlegge et imperium av strippeklubber. Mike møter den 19 år gamle Adam, som nettopp har sluttet på skolen, og som leter etter en jobb. Mike tar Adam under sine vinger, og oppfordrer ham til å begynne med stripping ved Xquisite. Mike blir introdusert til Adams søster Brooke. Til tross for hans av-og-på forhold med en kvinne som heter Joanna, blir Mike tiltrukket av Brooke og han lover å passe godt på Adam. Adam blir ansatt som stripper ved Xquisite, begynner med narkotika og han har sex med flere kunder på strippeklubben. Når Dallas kunngjør at han planlegger å flytte hele nattklubben til Miami, betror Mike seg til Brooke at han er lei av jobben som stripper. Mike ønsker å ta opp et lite lån for å starte sin egen bedrift og produsere møbler. Banken avslår lånesøknaden hans, og Mike innser at han må fortsette som stripper for å få råd til å betale alle regningene sine. Adam begynner å selge narkotika til kundene ved Xquisite. Adam bruker narkotika regelmessig, og Mike merker mer av hans hensynsløse atferd.

Noen dager senere skal Mike og Adam strippe på en privat fest i en studentforening for kvinner hvor Adam prøver å selge narkotika. På festen gir Adam litt ecstasy til en ung kvinne, noe som forårsaker et slagsmål mellom Adam og kvinnens kjæreste. Mike og Adam må flykte fra huset. Senere, ved Xquisite blir Dallas rasende når han finner ut at Mike ikke fikk betalt for sin opptreden før slåsskampen oppstod. Adam mistet også pakken med narkotika, som han verdsetter til cirka $10 000 ved huset. Etter showet deres på klubben neste kveld tar Mike og Adam litt mer narkotika og går til en annen nattklubb. Adam blir syk, kaster opp og besvimer, og Brooke finner ham på gulvet neste morgen. Brooke blir rasende og konfronterer Mike om hans livsstil, og hun avslutter sitt vennskap med ham. Senere bryter de som leverte narkotika til Adam seg inn i leiligheten til Mike og de leter etter Adam. Mike oppdager at Adam løy til ham om verdien av pakken med narkotika, og han gir dem $ 10 000 (det aller meste av sparepengene sine) for å betale Adams gjeld. Mike oppdager at Dallas ikke føler noen lojalitet til noen av av danserne på nattklubben, og at han blir kun drevet av grådighet. Mike får nok av jobben sin og går sin vei. Han reiser til Brooke hvor han forteller at han er ferdig med jobben sin i nattklubben. Dallas oppdager at Mike ikke kommer tilbake, og han inviterer Adam til å erstatte Mike som frontfigur for danserne. Brooke og Mike innser at de har følelser for hverandre, og de diskuterer hva de skal spise til frokost neste morgen.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]